Ali Yalçın'dan Hükümete Enflasyon Farkı Tepkisi: Masada Bizi Dinleseydiniz...

Ali Yalçın'dan Hükümete Enflasyon Farkı Tepkisi: Masada Bizi Dinleseydiniz...

TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre kamu görevlileri bu aydan itibaren %1,75 oranında enflasyon farkı ile birlikte maaşlarını %5,75 zamlı alacaklar. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın...

TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre kamu görevlileri bu aydan itibaren %1,75 oranında enflasyon farkı ile birlikte maaşlarını %5,75 zamlı alacaklar. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise enflasyon farkı konusunda haklı olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

TÜİK, kamu görevlileri ve emeklilerinin merakla beklediği enflasyon rakamlarını bugün açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Haziran ayı enflasyonu %1,13 olarak belirlendi. Yılın ilk yarısındaki enflasyon rakamı %5,75 olurken, yıllık bazda %12,62 oldu.

Kamu görevlilerinin maaşlarının 1.75 oranında eridiğini gösteren rakamlara ilişkin değerlendirmede bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyonun altında kalan maaşlara ve enflasyon farkı zammı alınması ile ilgili zamanında dikkat çekip teklif ettiklerini ve tepki gösterdiklerini hatırlatarak "Keşke yanılsaydık..." dedi.

Kamu işvereni ve hakem heyetinin 2020 için 4+4 oranındaki teklifini hatırlatan Yalçın, "Biz de hem adaletsiz hem de yanlış demiştik. Yine haklı çıktık. TÜİK bizi doğruladı, ilk altı ayda yine enflasyon farkı vermek zorunda kalındı. TÜİK’in enflasyon verileri Memur-Sen’in tespitlerini doğruluyor, kamu işvereninin tahmin ve hedeflerini yanlışlıyor. Her 6 ayda bir yaşanan bu tablo, son bulsun istedik. Zam, enflasyon değil, imzalarımızla belirlensin teklifini getirdik; reddedildi ve yine enflasyona yenildi" ifadelerini kullandı.

Enflasyon farkının; masasındaki tekliflerin reddedilmesinin, yasadaki eksikliklerde direnilmesinin, tahmin konusunda da Memur-Sen’e kulak verilmemesinin sonucu olduğunu vurgulayan Yalçın, bunun maaşlara yansıması yönüyle de Memur-Sen kazanımı olduğunu belirtti.

Gelecek dönemde yapılacak Toplu sözleşmeler için de çağrıda bulunan Yalçın, "Biz enflasyonun düşmesini ve enflasyon farkı yerine masada iki tarafın uzlaşmasıyla zam oranının gerçek veriler üzerinden belirlenmesini istiyor, Türkiye’nin kamudan sektöre,milletten Devlete, ortak akılla,adil paylaşımla enflasyonu yeneceğine dair güvenimizi devam ettiriyoruz. Kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyon farkı kaynaklı zam 15 Temmuz maaşlarıyla birlikte yansıyacaktır. Mücadelemiz ve temennimiz enflasyon farkı verilen değil, enflasyonu eriten ve yenen maaş ve gelir düzeyinin herkes için cari olduğu güçlü ekonomi ve büyük Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum