Ali Yalçın'dan Memura Enflasyon Zammı Açıklaması

Ali Yalçın'dan Memura Enflasyon Zammı Açıklaması

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına yapılacak enflasyon zammına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bugün açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına yapılacak enflasyon zammına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar: 

"Haziran ayı enflasyon rakamının %2.61 olarak açıklanmasıyla 2018 yılı ilk atı aylık enflasyon oranı %9.17 olarak gerçekleşti. Bunan anlamı, 4. Dönem Toplu Sözleşme gereği kamu görevlilerinin maaşlarına, yılın ikinci yarısı için uzlaşılan %3,5 oranındaki artışa ilave olarak “enflasyon zammı” yapılacak olmasıdır.

4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde “maaşlara yapılacak zammı, enflasyon canavarı değil masanın tarafları belirlesin” irademizin ne kadar doğru ve gerekli bir tavır olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tarafların iradesiyle zam oranı belirlemek yerine, enflasyon verileriyle maaş zammı hesabı yapma durumundan kurtulmak gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

Kamu İşveren Heyeti’nin, kamu görevlilerinin maaş, ücret ve diğer mali-sosyal haklarında yapılacak artışla ilgili olarak hedeflenen enflasyon üzerinden masaya teklif sunma pratiğinin yanlışlığına ilişkin verilere bir yenisi daha eklenmiştir. Toplu Sözleşme masasına Orta Vadeli Mali Plan/Merkez Bankası öngörüleriyle değil bugüne kadar oluşmuş gerçek verilerle gelmek gerekiyor.

Son on yıllık süreçte hedeflenen enflasyon ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farklılığı tablolarla ortaya koyduğumuz toplu sözleşme görüşmelerinde deklare ettiğimiz tespitlerin ve masaya taşıdığımız tekliflerin doğru ve gerçekçi olduğunu ispatlayan ilk altı aylık enflasyon verileri, kamu görevlilerinin refah artışı ve büyümeden pay verilmesi yaklaşımınızın ne kadar önemli/gerekli olduğunu da tescilliyor.

Kamu İşvereni’nin enflasyonla mücadele, mali disiplin ve bütçe olanakları gibi kavramlar üzerinden toplu sözleşme masasına teklif sunma alışkanlığını terk etmesi ve enflasyona ezdirmeme stratejisi yerine enflasyonu ezme hedefiyle masaya teklif sunma pratiğine yönelmesi gerekmektedir.

2018 yılının ikinci yarısında enflasyon farkı ile ikinci altı aylık dönem için öngörülen artış oranın yansıtılmasıyla maaşlarda gerçekleşecek artışın gelir vergisi üst dilimlerine daha erken dahil olma riski oluşturacağı gerçeği de dikkate alınarak, gelir vergisi dilimlerine ilişkin matrahların 2018 yılı ikinci yarısına ilişkin olarak ilk altı aylık enflasyon oranında artırılması yönünde bir düzenleme yapılması gerekir.

Kamu İşvereni’nin 4. Dönem Toplu Sözleşme masasına sunduğu ilk teklif ile süreç sonunda imza altına alınan maaş zammı oranları arasındaki farkın oluşumu için Memur-Sen’in ortaya koyduğu mücadelenin değeri, bugün açıklanan enflasyon oranlarıyla bir kez daha teyit edilmiştir. Enflasyon oranıyla değil masada uzlaşmayla zamların belirlendiği, kamu görevlilerine refahtan ve büyümeden hak ettiği payın verildiği günlere çok uzak değiliz…"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum