Ali Yalçın’dan Mülakat Mağduru Öğretmen Adaylarına Destek: “Hakları İade Edilmeli”

Ali Yalçın’dan Mülakat Mağduru Öğretmen Adaylarına Destek: “Hakları İade Edilmeli”

Ali Yalçın, mülakat mağduru öğretmen adayları ve özel okul öğretmenleriyle görüştü. Yalçın, atama mağduriyetinin giderilmesini ve taban ücret düzenlemesi yapılmasını istedi.

Mülakat mağduru öğretmen adayları ile Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yöneticileri, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmen adaylarının ve özel okul öğretmenlerinin taleplerini dinleyerek, mülakat mağduriyetinin giderilmesi ve özel sektör öğretmenlerine taban ücret düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.

Mülakat mağduru öğretmen adaylarından Eğitim-Bir-Sen’e ziyaret

Mülakat mağduru öğretmen adayları, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası yöneticileriyle birlikte Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret etti.

Ziyarette öğretmen adaylarının atama sürecinde yaşadığı mağduriyetler ile özel okul öğretmenlerinin özlük haklarına ilişkin talepler ele alındı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, adayların ve öğretmenlerin taleplerini dinleyerek sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Mülakat uygulamasını başından beri doğru bulmadık”

Ali Yalçın, öğretmen alımlarında mülakat uygulamasının gündeme geldiği ilk günden itibaren bu yöntemi doğru bulmadıklarını söyledi.

Yalçın, öğretmen atama süreçlerinde şeffaflık, adalet, hakkaniyet ve liyakatin esas alınması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini belirtti.

Mülakatın eğitim sistemine ve öğretmenlik mesleğine katkı sağlamayacağını daha önce de ifade ettiklerini vurguladı.

Komisyonlar arası farklılık mağduriyet oluşturdu

Mülakat süreçlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Yalçın, komisyonlar arasında uygulama birliğinin sağlanmasının güç olduğuna dikkat çekti.

En küçük puan farklarının dahi sıralamaları değiştirdiğini belirten Yalçın, mülakat puanlarından kaynaklanan farkların öğretmen adayları ve aileleri tarafından tepkiyle karşılanmasının anlaşılır olduğunu söyledi.

Yalçın, sınav puanına göre atanabilecek durumdayken mülakat nedeniyle atama dışında kalan adayların mağduriyetinin görülmesi gerektiğini ifade etti.

“Atanabilecek durumdayken elenenlerin hakkı iade edilmeli”

Ali Yalçın, mülakat mağduru öğretmen adaylarının yaşadığı süreci yakından takip ettiklerini belirtti.

Bakanlık ve siyaset nezdinde yapılan görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Yalçın, çözüm arayışındaki ısrarlarının süreceğini ifade etti.

Yalçın, puan sıralamasında atanabilecek durumdayken mülakat uygulaması nedeniyle atama dışında kalan öğretmen adaylarının haklarının iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli”

Yalçın, öğretmen adaylarının uzun süre emek vererek ve büyük bir motivasyonla sınava hazırlandığını hatırlattı.

Hak ettikleri halde atama dışında kalan adayların yaşadığı sürecin kabul edilemez bir mağduriyet oluşturduğunu belirtti.

Yalçın, “Bu hak, eninde sonunda teslim edilmelidir” diyerek çözüm için daha fazla gecikilmemesi gerektiğini söyledi.

Özel okul öğretmenlerinin taban ücret talebi gündeme geldi

Görüşmede özel okul öğretmenlerinin özlük hakları ve taban ücret talebi de ele alındı.

Ziyarette Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali ve sendika yönetiminden öğretmenler de yer aldı.

Ali Yalçın, özel okul öğretmenlerinin güvencesiz çalışma şartlarına mahkûm edilmemesi gerektiğini belirtti.

“Öğretmenlik asgari ücret düzeyinde tartışılacak bir meslek değildir”

Yalçın, öğretmenlik mesleğinin asgari ücret düzeyinde tartışılacak bir meslek olmadığını vurguladı.

Özel okullarda çalışan öğretmenlerin özlük haklarının geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, bu öğretmenlerin kamuda görev yapan öğretmenlerin mali haklarını esas alan bir sisteme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen olarak özel okul öğretmenlerinin emek mücadelesini desteklediklerini belirtti.

“Öğretmen emeği üzerinden kurulan ticari düzen kalıcı olamaz”

Ali Yalçın, özel eğitim öğretim kurumlarında öğretmen emeğinin değersizleştirilmesini ve meslek onurunun hiçe sayılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Yalçın, öğretmen emeği üzerinden kurulan hiçbir ticari düzenin kalıcı olamayacağını belirtti.

Özel sektörde öğretmen çalıştıran kurumlar için mesleğin itibarına uygun bir taban ücret belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Taban ücret düzenlemesi sosyal taraflarla ele alınmalı

Yalçın, özel okul öğretmenleri için taban ücret düzenlemesinin sosyal taraflarla birlikte ele alınması gerektiğini söyledi.

Özel okul öğretmenlerinin haklı taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini belirten Yalçın, bu konuda atılacak adımların öğretmenlik mesleğinin itibarı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen sürecin takipçisi olacak

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmen emeğinin, mesleğin itibarının ve kamuda adil istihdam ilkesinin korunması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Yalçın, hem mülakat mağduru öğretmen adaylarının haklarının teslim edilmesi hem de özel okul öğretmenlerinin özlük haklarının güvence altına alınması için sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.