Amasya'da maden faciası! Ölü ve yaralılar var

Amasya'da maden faciası! Ölü ve yaralılar var

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı.

Kaza bu gece saat 23.00 sıralarında Amasya'nın Suluova İlçesi'nde meydana geldi. İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Polat Madenciliğe ait kömür ocağında iddiaya göre, yağış sonrası yumuşağın zeminin kayması sonucu göçük meydana geldi. 

Yaşanan kazada 41 yaşındaki Zeki Eşe isimli işçi hayatını kaybetti. Hüseyin Kaymaz isimli bir işçi ise yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ve afad ekipleri sevk edildi. Maden ocağı hemen boşaltıldı. Zeki Eşe'nin cansız bedeni ekipler tarafından alınıp morga kaldırılırken yaralı Hüseyin Kaymaz ise Amasya Şerefeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, malzeme kayması sonucu göçük meydana geldiğini belirterek, "Maalesef bir işçimiz hayatını kaybetti. Bir kişi de yaralı. Yaralı işçimizin sağlık durumu iyi. Maden ocağının faaliyetini hemen durduruldu. İçeride şuan için mahsur kalan kimse yok. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Teknik konularla ilgili ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bölge kontrol altında alındı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.