Ana mesaj, 'bizden olanlar atanmalı', diyenleredir

Ana mesaj, 'bizden olanlar atanmalı', diyenleredir

7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmedir

Ak Parti 13 yıllık yıpranmışlığa rağmen seçimlerden yüzde 40 olarak birinci oldu.

Fakat, 7 Haziran seçimleri halkın hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermemesiyle sona erdi.

Muhakkak ki bu sonuçları, diğer partiler gibi Ak Parti de uzun uzun değerlendirecektir.

Ancak Ak Parti bu sonuçların nedenini öncelikle dış bağlantılarda değil içeride aramalıdır.

Örneğin,

- MEB Müsteşarı olan Yusuf Tekin'e sormalıdır. 55 bin okul müdürünü bir sendika mensuplarından seçmekle, Ak Partili yapmakla eğitimimi düzelttiniz? Bazı kişilere makam sağlayarak bu kişilerin egolarını tatmin etmekten başka elinize ne geçti? Başkanlık sistemi üzerine konjoktürel kitap yazacağınıza neden Bakanlıkla ilgilenmedin?

- Ya da, şuan milletvekili olan Ahmet Gündoğdu'ya sormalıdır. Hadi, bir hata yapıp, 2013 yılında toplu sözleşmeye enflasyon farkını koymayı unuttunuz. Neden 2014 yılında enflasyona farkını hiç dillendirmediniz? Hesap ortadayken neden herkesi kandırıp çok iyi bir anlaşma yaptık dediniz? 3 milyon memuru neden 13 yıldır ilk kez enflasyona ezdirdiniz?

- Tarım Bakanına sormalıdır. Binlerce KPSS adayı Bakanlığa atanmak için talepte bulunurken neden topu sürekli Maliye Bakanlığına attınız?. Tüm Tarım Bakanlığı teşkilatı kokuşmuşluktan şikayetçi iken ne yaptınız?

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski Müsteşar Naci Ağbal'a sormalıdır. Bütçe Kanununda yer alan önceki yıllarda boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapma hakkını kaldırıp neden personel alımlarını daralttınız? 4 milyon KPSS adayının çağrılarını neden duymazdan geldiniz?

- Eski Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'ya sormalıdır. Neden Gümrük Bakanlığına personel alımını KPSS merkezi yerleştirmesi dışına çıkarıp, torpili yaygınlaştırdınız.

- Başbakanlığa sormalıdır. Neden KPSS yönetmeliğine sürekli istisna yazılırken, sözlü sınavlar yaygınlaştırılıp vatandaşlar siyasetçilere, bürokratlara kul yapılırken, herşey torpilli alıma göre kurgulanırken karşı çıkmadınız?

- Binlerce İİBF mezunu, önlisans mezunu iş beklerken neden Kasım 2014 KPSS alımlarında sınırlı sayıda 2001, 3001, 4001 kadrosu ilan ettiniz?

- Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'e sorulmalıdır. 4 milyon kişiye uygulanan bir sınavda, neden sınav sorularını gizleme kararı aldınız?

- Atama kararnameleri hazırlanırken neden liyakatten ziyade sadakate önem verdik? şeklinde sorulmalıdır.

- Herşeyden de öte, siyasi makamları sürekli olarak "bizden olan insanları atamalıyız" diyerek yönlendiren kişilere sormalıdır. Bu yöntemle bırakın dışarıyı, adaletsizlikten dolayı kendi içimizde bile çok sayıda küskün yarattık. Buna ek olarak yüzlerce binlerce liyakatsiz insanı makamlara atadık, yönetimi çürümeye terk ettik. Neden emaneti ehline teslim eden bir dinin mensupları olarak liyakati kendi kişisel çıkarlarımıza önceledik?

Elbetteki Ak Parti'nin 2011 yılına göre 9 puanlık oy düşüşünde tek başına bu unsurlar etkili olmamıştır. Ancak biz inanıyoruzki bunların da bir ağırlığı vardır. Bu ağırlık az bir ağırlık değildir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum