Ankara'da mitingde patlama! Onlarca ölü ve yaralı var!

Ankara'da mitingde patlama! Onlarca ölü ve yaralı var!

Patlamanın miting öncesi canlı bomba eylemiyle yaşandığı iddia ediliyor. Onlarca ölü ve yaralının olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ankara Tren Garı kavşağında "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma noktasında 2 patlama meydana geldi. Kitlenin tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin buluşma noktasında gerçekleşti. DHA en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken Anadolu Ajansı patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddiasını paylaştı. 

Tren garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerinde onlarca ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken Doğan Haber Ajansı en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Patlamanın olduğu bölgeye, sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti.

Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor. 

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

imc tv muhabiri Ceren Bayar, kendilerinin gördüğü en az 50’den fazla kişinin yaralının hastanelere taşındığını söyledi.

Patlama alanında bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, patlamaya dair “Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku var burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Ses bombası olduğu söylendi ama yaralılarımız var. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırı bu çok açık” dedi.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından düzenlenen miting, HDP, CHP, Birleşik Haziran Hareketi, HDK bileşenleri, kadın kurumları ve gençlik kurumları tarafından da destekleniyor.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.