Arınç'tan bedelli askerlik ve yeni haklar açıklaması

Arınç'tan bedelli askerlik ve yeni haklar açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklamalarda bulundu. Arınç, anayasa çalışmalarında gelinen noktayı açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dövizli askerlik bedelinin 10 bin avrodan 6 bin avroya düşürüldüğünü bildirdi.

Bülent Arınç, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "İşbaşına geldiğini zannedenhükümete karşı bizim şu anda ekstra bir yaptırım uygulamamız söz konusu değildir. Ortada flu bir durum var, bu flu durumu Dışişleri Bakanlığımız süratle her gün, her an değerlendirmektedir. Biz de işin takibindeyiz" diye konuştu.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin Mısır'adiplomatik yaptırım uygulama kararı alıp almadığı" sorusu üzerine, yol haritaları çerçevesindeMısır'da olan bitenlere karşı ilkeli ve ahlaki tavırlarını sürdüreceklerini, bunu bütün dünyaya ilanettiklerini, Mısır'da yönetime geldiğini zannedenlere de bunu yüksek sesle söylediklerini belirtti.

Aynı zamanda Mısır'da olan bitenlere ve yaşananlara destek açıklamaları yapan ülkelere "bunun yanlış olduğunu" dile getirdiklerini anlatan Arınç, bu prensipler çerçevesinde Mısır'da olağan hale dönülmesi konusunda, yine demokrasinin gereklerinin ifa edilmesiyle ilgili çabalarının süreceğini bildirdi.

İki ülke arasında tarihi ve köklü ilişkiler bulunduğunu anımsatan Arınç, "Bu ilkeden hareketetmek ve Mısır halkıyla dayanışmamızı sürdürmek, Mısırın meşru, seçilmiş cumhurbaşkanı vehükümetleriyle dayanışmamızı sürdürmek bizim gayretlerimiz içerisindedir" dedi.

Mısır'da "flu" bir durum olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Bir, Anayasa Mahkemesi Başkanıyken cumhurbaşkanı yetkileriyle donatılan kişinin durumu,ikincisi başbakan olarak atandığı ifade edilen ama geç saatlerde vazgeçildiği söylenen Baradai ve ondan sonra geldiği ifade edilen kişinin durumunun da netleşmemesi. Üçüncüsü bu açıklamalar yapılırken genelkurmay başkanı ve milli savunma bakanının koltuklarda oturan kişiler arasında da bölünme ve parçalanmanın olması. Bildiğiniz gibi Selefilerin Nur Partisi'nin ileri gelenleri de özellikle bu sabah yaşanan olaylardan sonra darbecilerle birlikte olmaktan ayrıldıklarını, buna karşı olduklarını ifade etmişlerdir. Yine Selefilerle birlikte diğer koalisyon ortakları da tutuklamaların, gözaltıların derhal kaldırılmasını, seçimlere bir an evvel gidilmesinitalep etmektedirler."

Arınç, halkın kitlesel olarak katıldığı miting ve toplantılara bakıldığında, 8 milyona yakın kişinin darbeye karşı olduğunun görüleceğini belirterek, bu olaylardan sonra Tahrir Meydanında darbeyi alkışlayanların sayısında azalma olduğuna dikkati çekti.

Arınç, "Dolayısıyla işbaşına geldiğini zanneden hükümete karşı bizim şu anda ekstra bir yaptırım uygulamamız söz konusu değildir. Ortada flu bir durum var, bu flu durumu Dışişleri Bakanlığımız süratle her gün, her an değerlendirmektedir. Biz de işin takibindeyiz" diye konuştu.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.