Arınç'tan Erdoğan'a Diyanet ve makam aracı tepkisi!

Arınç'tan Erdoğan'a Diyanet ve makam aracı tepkisi!

Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı tartışmasına dair çarpıcı yorumlarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Star TV Ana Haber Bülteni'nde Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladığı programda Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı tartışmasına dair çarpıcı yorumlarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet'e dönük eleştiriler karşısında tartışmaya müdahil olduğunu kaydeden Arınç, "keşke Sayın Cumhurbaşkanımız da "al ben sana bir araç veriyorum artık onlara inat buna bineceksin" demeseydi" dedi. Erdoğan'ınDiyanet İşleri Başkanı'na itibarını iade etmek amacıyla hareket ettiğini kaydeden Arınç buna karşın "Diyanet İşleri Başkanı böyle bir beyanda bulunduysa bize zorlamak düşmez, kararına saygı göstermek gerekir... İki düşünce de bence haklı ama benim tercihim Diyanet İşleri Başkanı'nın tavrından yana." diyerek safını belli etti.

İşte Arınç'ın o açıklamaları:

BAŞKAN NE YAPSIN RENAULT YA DA SKODA MI KULLANSIN?

Diyanet çok eski bir kurum. Eskiden bir yasa vardı, partiler Diyanet'i kaldırma maddesi koyarsa kapatılırdı. Atatürk zamanında bu yana çok saygın bir kurum. Bütçesi de en geniş kurumlardan. Sözkonusu makam aracının 329 bin liralık olduğu söylendi. Ne yapsaydı Renault mu kullansın, Skoda mı kullansın? Diyanet İşleri Başkanı, eleştiriler karşısında çok üzüldü ve bu araba bana mezar oldu deyip iade etti.

KEŞKE DİYANET İŞLERİ BAŞKANI "BENİ BAĞIŞLAYIN" DESEYDİ

Cumhurbaşkanımız da devreye girerek hayır sen yanlış yapıyorsun dedi ve hem zırhlı araç tahsis etti hem de uçak verilecek dedi. Ben Diyanet İşleri Başkanı'nı yakından tanıyorum ve üzüntü içinde olduğunu biliyorum. Cumhurbaşkanımız ise O'nun itibarını iade etmek için zırhlı bir araç vermiş olsa dahi, Diyanet İşleri Başkanı keşke "çok teşekkür ederim ama ben beyanda bulundum halkıma ve bu tür bir araç kullanmayacağımı söyledim, beni bağışlayın" demesini arzu ederdim.

ERDOĞAN'A MAKAM ARACI ELEŞTİRİSİ

Ayrıca keşke Sayın Cumhurbaşkanımız da "al ben sana bir araç veriyorum artık onlara inat buna bineceksin" demeseydi. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı'nın iki arada kaldığını düşünüyorum. O araca bindi mi binmedi mi... Diyanet İşleri Başkanı böyle bir beyanda bulunduysa bize zorlamak düşmez, kararına saygı göstermek gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız da "birileri O'nun itibarıyla oyandı ben o itibarı fazlasıyla iade edeceğim" diye düşünüyor. İki düşünce de bence haklı ama benim tercihim Diyanet İşleri Başkanı'nın tavrından yana.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.