Arınç'tan olay 'AK Parti' ve 'Erdoğan' açıklaması

Arınç'tan olay 'AK Parti' ve 'Erdoğan' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sarayı eleştirene hain denmemeli; AK Parti'nin Erdoğan'ın dönmesine ihtiyacı yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetiyle ilgili süregelen tartışmalarla ilgili olarak, “Sarayı eleştirene ‘hain’, kötü denmemesi lazım. Eleştiri haktır. Bin yıllık tarihimizin azameti tabii ki ortaya konmalıdır. Ama ‘şurası yanlış’, ‘burası israf’, ‘burası bilmem ne’ diyenlerede bir kulak verin be kardeşim… ‘Devlette israf var mı?’ derseniz, var. Hükümetin bir üyesiyim ama bunu söylemek mecburiyetindeyim” dedi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istifa ederek Başbakan Ahmet Davutoğlu yerine AK Parti’nin başına geçeceği iddiasına ilişkin olarak ise, “Bunun konuşulması bile çok ayıp. Davutoğlu ile mutlaka devam edileceğini düşünüyorum. Ne cumhurbaşkanının böyle bir niyeti var, ne de partinin böyle bir ihtiyacı” görüşünü dile getirdi.

arinc.20150614145949.jpg

ARINÇ BALKON KONUŞMASINDA NEDEN ÜZGÜNDÜ?

Arınç'ın, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından balkon konuşması yapıldığı gece neden üzgün olduğuna ilişkin sözleri ise dikkat çekti: “Seçim gecesi Başbakan Davutoğlu ile AK Parti Genel Merkezi’ndeki balkona çıkarken birileri beni, ‘Ağabey yüzünüz biraz gülsün’ diye ikaz etti. Çabalamama rağmen böyle bir görüntü verdimse bu içimin dışıma yansımasıdır. Bu sonucu beklemiyordum. HDP’den ötürü sayımız düşer, 290 vekille tekrar iktidar oluruz diyordum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.