Atalay: O bilgileri paylaşamam

Atalay: O bilgileri paylaşamam

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkanlık sistemiyle ilgili konuşan Atalay "Bu konuların tartışılması demokrasimiz açısından önemli. Başkanlık sistemi konusunda seçim beyannamemizle ilgili bilgileri sizinle paylaşamam" dedi.

İşte Beşir Atalay'ın konuşmasından satırbaşları:

Adaylar için teşkilatlarımızın görüşlerini önemsiyoruz. Temayaül yoklaması yapacağız. Bölgelerde araştırmalar yapacağız. Çok kapsamlı bnir seçim çalışması yapıyoruz.

"POZİTİF BİR KAMPANYA YÜRÜTECEĞİZ"
Afyon'da benim başkanlığımda toplandık. Söylem, slogan, seçim şarkıları hepsini masaya yatırdık. Çalışmalarımız devam edecek. AK Parti'nin farkını göreceksiniz. Pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Muhalefet negatif bir kampanya yapar.

Soru ve Cevap
- Sayın Erdoğan MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın adaylığı için Başbakan'la görüşmüş. Bunun için neler dieyceksiniz? Bank Asya'ya el koyma için neler diyeceksiniz? Bu paralel yapının finansörü müdür?

"BANK ASYA OLAYI VATANDAŞI KORUMAYA YÖNELİKTİR"
Hakan Fidan konusunu bilmiyorum. Bank Asya için ekonomiden sorumlu arkadaşlar bunu çok daha iyi biliyorlar. AK Parti döneminde bankacılık düzenlemesine gidildi. BDDK kuruldu. Bizden önce birçok banka battı. Banka vatandaşı mağdur etmeye yönelikse bunun için devlet önlem alır. Bu bir siyasi olay olsa çok daha önce yapılırdı. Bu risk altındaki vatandaşı korumaya yöneliktir. Bu teknik bir konudur.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZİ GENEL BAŞKANIMIZ AÇIKLAYACAK"
- Başkanlık sistemi konusunda tam bir mutabaka var mı? AK Parti'nin seçim beyannamesinde böyle bir çalışma var mı?

Bu konu yeni değil. Bizim henüz seçim beyannamemiz oluşturuluyor. Biz çalışanlar basına bilgi vermeyiz. Seçim beyannamesiyle ilgili şu an hazılradığımız bir taslak oluşmadı. Seçim beyannamesi genel başkan açıklayacaktır.
 
"O HDP'NİN KENDİ KARARIDIR"
- Seçimdeki önceki hedefinin anayasayı değiştirme olduğu söyleniyor. HDP seçime parti olarak girmeyi düşünüyor. Barajı geçemezse AK Parti bu oyları da alacak. O bölgeye özel bir çalışmanız var mı?

Biz tüm stratejimizi masaya yatırıyoruz. Anayasa bu seçimlerde de gündemde olacak. O HDP'nin kendi kararıdır.

KUTSAL MÜCADELE TABİRİ OLACAK MI?
- Belediye başkanları istifa etmesin dediniz ama gazetelerde Mehmet Özhaseki'nin bu işin dışında tutulduğu söyleniyor. Seçim beyannamesinde kutsal mücadele adı altında bir çalışma yapılacağı haberi çıktı. Bu doğru mu?

Kutsal mücadele diye bir tabirimiz yok. Çok istisnai bir durum olursa o partinin kararıdır.

"AK PARTİ'DE HER KONU TARTIŞILIR"
- AK Parti içinde başkanlık için iki ayrı görüş mü var? AK Parti'nin başkanlığa bakış açısı nedir?
Bizim partimiz kurulduğundan her konu tartışılır. Herkes özgürce düşüncesini söyler. Orada tartışırız, bir karar verilir, herkes buna uyar.

"7 HAZİRAN'DAN SONRA DA PARTİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM"
- Bu dönem sizin 3. döneminiz. 7 Haziran'dan sonra sizin planınız nedir?
Rabbim bana Türkiye'yi dönüştüren bir misyona hizmet etmeyi nasip etti. Bundan sonra da partim için çalışacağım. Bu benim için bir hayat.

"TÜM SİSTEMLER TARTIŞILMALI"
- Kılıçdaroğlu sayın Davutoğlu'na çağrıda bulundu. Siyasi partiler yasasını değiştirelim. Vekilleri genel başkan değil halk seçsin dedi.

Seçim kanunu ve siyasi partilerle alakalı tartışma olabilir. Türkiye'de bütün sistemler tartışılmalı. Sağlıklı demokrasi için bunlar önemli.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.