Atanamayan Fedai Öğretmen elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Atanamayan Fedai Öğretmen elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan ve ataması yapılmayan 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun, mezarlıkta elektrik trafosu boyarken hayatını kaybetti.

Ataması yapılmayan 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun'un, mezarlıkta elektrik trafosu boyarken hayatını kaybetti. Öğretmen adayı Altun'dan geriye Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar kaldı. Altun’un en son 8 Ekim tarihinde inşaata çalışırken yapmış olduğu “Alın size 83 puanın mükafatı (beden eğitimi)” paylaşımı ise yürekleri sızlattı.

“ÖNCE HAYALLERİNİ, SONRA HAYATLARINI ÇALDILAR”

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlerimizin önce hayallerini sonra hayatlarını çaldılar. Atanmadığı için inşaatta çalışan 23 yaşındaki Fedai Öğretmen, elektrik trafosunu boyarken hayatını kaybetti. Yüreğim yanıyor. Lakin, Fedai Öğretmen’in anısı önünde and olsun ki; kamuda torpili kökten bitireceğim!” ifadelerini kullandı.

“BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Ataması yapılmayan gencecik bir öğretmen Fedai Altun, çalıştığı inşaatta elektriğe kapılıp yaşamını kaybetti. Cinayet gibi iş kazasına mı yanalım, bir öğretmenin inşaatta çalışmasına mı? Öğrencileri öğretmensiz, öğretmenleri işsiz bırakan bu düzeni değiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“80.50 KPSS İLE ALANINDA 888. OLMUŞ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen ise, “Bu öğretmenimiz (80.50 KPSS ile alanında 888. olmuş – Beden Eğitimi) atanamadı, inşaatta çalışmaya başladı. Elektrik akımından vefat etti. Atanamayan öğretmenlerimiz kontenjan ve istihdam plansızlığının ve “re-skilling” vizyonu olmamasının mağdurudur. açıklamasında bulundu. (Sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.