Bahçeli, Akşener'i bu yüzden çizmiş!

Bahçeli, Akşener'i bu yüzden çizmiş!

MHP'nin 1 Kasım milletvekili aday listesinde en çok konuşulan konu İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in aday gösterilmemesi olurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu hamlesinin gerekçesi merak konusu oldu.

ÖNDER YILMAZ Ankara

Akşener'in isminin siyasi arenada 'genel başkan adayı' olarak sürekli gündeme gelmesi MHP'de rahatsızlık yaratırken, Akşener'in bu söylentilere karşı açıktan net tavır almaması başta Bahçeli olmak üzere MHP yönetiminin sabrını taşırdı, 'fırsat kolluyor' şeklinde algılanmaya başlandı. MHP Genel Başkanlığı, Meclis Başkanlığı gibi konularda Akşener'in Bahçeli ve MHP yönetimini ikna edecek şekilde "Hayır kardeşim böyle bir yok. Lidere bağlıyım" şeklinde tavır almadığı sık sık konuşulmaya başlandı. MHP'de, Akşener'in "önce ülkem ve partim" düşüncesinden çok "önce ben" fikrine daha yakın durduğu öne sürüldü.

 

 

Türkeş tetikledi

Bahçeli'nin Akşener hamlesini tetikleyen nedenlerden biri de Seçim Hükümeti'nde Başbakan Yardımcılığı görevini kabul ederek ihraç edilen Tuğrul Türkeş oldu. 2007'de Türkeş'i MHP'ye çağırarak partide önemli bir konuma getiren Bahçeli, yaşadıklarını 'ihanet' olarak nitelendirirken, "Sırtımızdan hançerlenmedik yer kalmadı" demişti.

 

MHP'de, "Türkeş bunu yaparsa, Akşener de yapar" endişesi hakim olurken, Akşener'in de benzer bir olaya imza atabileceği düşüncesi seslendirilmeye başlandı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum