Bahçeli istemedi

Bahçeli istemedi

Başbakan Davutoğlu hükümet kurma çalışmaları kapsamında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi ve dürüst, açık yürekli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim" dedi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Yol haritasını kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Sayın Bahçeli ile samimi, dürüst, açık bir görüşme yaptık. Kendisi çok açık bir ifade ile kamuoyu ile paylaştığı 4 konuyu da ifade ederek Ak parti ile koalisyon imkanını mümkün görmediğini söyledi.

Seçim koalisyonu, azınlık hükümeti desteğini de kabuıl etmeyeceğini söyledi. Erken seçime de destek vermeyeceklerini söyledi. İfadelerine de çok saygı duydum.

KOALİSYON OLUŞTURMA İMKANIMIZIN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Cumhurbaşkanı makamı ile ilgili herhangi bir konuyu koalisyon görüşmelerinin bir parçası yapmayacağımızı söyledim. Çözüm süreci ile ilgili, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi söyledim. 17-25 Aralık konusunda gündeme getirdiği bağlam ile de bunların paralel yapılanma çerçevesinde darbe teşebbüsü olduğunu ancak şeffaflık için her türlü adımı atacağımızı söyledim. Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, Sayın Kılıçdaroğlu ya da Sayın Bahçeli ile koalisyon oluşturma imkanımızın olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. İlk fırsatta MKYK'yı toplayarak yeni değerlendirmelerde bulunacağız.

 

 

MYK İLE GÖRÜŞÜP GEREKİRSE GÖREVİ İADE EDECEĞİM
Sayın Bahçeli daha görüşmenin başında koalisyon olmayacağını söylemesi ile koalisyon ihtimalleri bitmiş oldu. Şu andaki tabloda koalisyon yapabilecek yol gözükmüyor. Erken seçim kararı içinde hükümet Meclis'i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti. Elimden gelen bütün çabayı sarfettim. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğime inanıyorum. Ama muhatabım olan Genel Başkanların karar süreçlerine saygım sonsuz. Ben MYK ile görüşüp gerekirse görevi iade edeceğim.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.