Bahçeli: Meclis'te 5. parti olabilir

Bahçeli: Meclis'te 5. parti olabilir

Bahçeli, seçim sonrasında koalisyona açık olup olmadıkları konusunda ilginç bir çıkış yaparak Meclis'te 5. partinin olabileceğine dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün star TV'ye yaptığı açıklamalarda gündeme ilişkin önemli çıkışlar yaptı. Ankara Gar Meydanı'nda 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin olarak, "Büyük bir felaket çok yönlü incelenmesi lazım" diyen Bahçeli, alınan tedbirleri yetersiz bulduğunu kaydetti. Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu mitingi ve toplantıyı düzenleyecek olan tertip heyeti; DİSK, Tabibler Otası vs... Yılların kökleşmiş kurumlarının çok ciddi tedbirler alması gerekir. Türkiye'de şiddetin ve terörün bu kadar tırmandığı ve büyükşehirlerde de yaygınlaşma gösterdiği bir ortamda emniyet güçlerinin çok daha hassas, dikkatli ve kararlı olması lazım.

Eğer bir risk taşıyorsa toplantıyı düzenleyenlerle görüşerek ya iptal ettirmeleri lazım veya demokratik haklarının kullanma ısrarı varsa, beraberce tedbiri geliştirmek lazım. Risk varsa o miting iptal edilebilirdi."

'97 kişi az mı?'

Saldırıdan bir gün sonra Sıhhıye meydanında toplanan kalabalığı da eleştiren Bahçeli, "Bir gün sonra da daha kimlerin vefat ettiği, kimlerin yaralı, kimlerin yoğun bakımda olduğu bir ortam netleşmeden Sıhhiye'de başlıyorsunuz protesto mitingine. Bunların hepsinin bir sorumluluğunun olması lazım. 97 kişi az mı?" diye konuştu.

'Davete gerek yok'

Bahçeli, Başbakan Davutuoğlu'unun davetine neden ret yanıtı verdiği konusunda ise, "Başbakan samimiyetini, güvenilirliğini, inandırıcılığını kaybetti. Terörle kesin mücadeleyi hangi aşamada sürdürürseniz sürdürün biz sizin yanınızdayız. Zaten başka birşey yok ki. Terörle mücadelede 'hayır mücadele yapma' diyebilir mi MHP? Onun için sizin gelip de bizi davet etmenize gerek yok. Bizim milli şuurumuz zaten o tepkiyi koyar ortaya" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun davetini neden geri çevirdiği konusunda da, "Zamanlaması uygun değildir. 'Daha ileri ki günlerde inşallah olur' diye cevap verdik. Çünkü neyi görüşeceksiniz 3 muhalefet partisi? Zaten birisiyle hiçbir bir araya gelmeyiz de hadi diyelim ki, ayrı ayrı görüştük. Ne yapacağız, biz önemli kararlar aldık nasıl uygulayacağız. Böyle şey olur mu?" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te 5. parti

Bahçeli, seçim sonrasında koalisyona açık olup olmadıkları konusunda ise ilginç bir çıkış yaparak Meclis'de 5. partinin olabileceğine dikkat çekti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.