Bahçeli'den '18 vekil' uyarısı

Bahçeli'den '18 vekil' uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin 18 milletvekilini transfer ederek 276 salt çoğunluğu yakalamak isteyebileceğini belirterek kurmaylarına "dikkatli olun" uyarısında bulundu.

Bahçeli, 7 Haziran seçiminin ardından dün ikinci kez Başkanlık Divanını topladı. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, toplantıda Meclis Başkanlığı seçimine ve hükümet kurulması yönündeki adımlara değinerek, kurmaylarına uyarılarda bulundu.

FİRE VERMEYİN

Başkanlık seçiminde MHP'nin milletvekili sayısı olan 80 oyun alınması gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, grubunun fire vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Bahçeli, kendi adaylarını çıkartacaklarını da değinerek, hemen ismi açıklamayacaklarını dile getirdi. Bahçeli, ağırlıklı olarak da hükümetin kurulma sürecine değinerek, Ak Parti'nin tek başına iktidar olabilmesi için gerekli 276 milletvekilini bulmaya çalışabileceğine dikkat çekti. CHP ve diğer partilerle bu yönde temasların bulunduğu söylentilerinin yayıldığını belirten Bahçeli, "Böyle durumlar ortaya çıkabilir. Tanıdıkları, diyalogları olduğu milletvekilleri aracılıklarıyla size böyle bir teklifle gelebilir. Milletvekillerini ayartmaya çalışabilirler. Bu tür davranışlar karşısında dikkati olun" uyarısında bulundu.

HİÇBİR GÖRÜŞME YAPILMADI

Son zamanlarda özellikle AK Parti ile koalisyon yapılacağı ve bu yönde iki parti arasında temasların olduğu yönünde çıkan haberlere de değinen Bahçeli, hiç kimseyle görüşme yapılmadığını açıkladı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum