Bahçeli'den AK Parti'ye ağır eleştiriler

Bahçeli'den AK Parti'ye ağır eleştiriler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde çözüm süreci ve Yüce Divan vardı.

Konuşmasının hemen başında AK Parti'ye eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin vicdansız uygulamaları toplumu ayrıştırdığını dile getirdi. 

Açıklamasında çözüm süreci ve TBMM Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili olarak verilen kararı değerlendiren MHP lideri Bahçeli, kararı 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Bahçeli'nin daha önce kaset komplosu kurulan ve MHP'den ihraç edilen partililerle ilgili olarak ortaya çıkan "telefon dinleme skandalı" haberlerine değinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 

-AK Parti yalana bir yalan katmış, algılar üzerinde oynamıştır. 2014 yılı önceki yılları aratmamıştır. 
-Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel kelimesi her seferinde kurşun gibi çıkmıştır. Bu traji-komik bir durumdur. Şayet dostu düşmanı ayırt edemeyecekse sorun büyüktür. Dün Ergenekon diyorlardı bugün de paralel diyorlar. Devleti yönetenlerin pardon deme lüksü yoktur. 

-AK Parti'nin her adımı karanlık bir senaryonun sonucudur. AKP'nin hey yanı kumpastır.AK Parti milletimizi kandırmıştır. Türkiye'de huzur kalmamıştır. Toplumsal dayanışma tam bir çözülme sürecine girmiştir. 

-Rezalet diz boyudur. AK Parti'nin gayrimilli özelliği nedeniyle PKK çıtayı yükseltti. Sözde demokratik özerklik konusunda anlaşıldığı görülüyor. Başbakan çöküş ve çözülmeyi allayıp pullamaktadır. 

DAVUTOĞLU'NA AĞIR SÖZLER
-Süreç, PKK'nın dirilmesine hizmet etmektedir. PKK ile yapılan mütabakatta neler yazıyor, PKK'ya ne verdiniz? Başbakan 77 milyona doğruları anlatmalıdır. 

-Şerefi varsa onurluysa Başbakan dürüst olmalı yüreklice konuşmalıdır. Teröristleri sevindiren ve adına çözüm denilen süreç kirliliği felakettir ve kahredici bir bozgundur. Erdoğan ve Davutoğlu İmralı canisine özgür kalacağının sözünü verdilerse bu milli birliğin çöküşüdür. BU iki musibet PKK'ya özerklik ve genel af sözü verdiyse bu vatana ihanettir. Süreç ihanetiyle şımaran PKK iyice azıtmıştır. 

BAHÇELİ: TEHLİKE HİÇ OLMADIĞI KADAR BÜYÜKTÜR
-Tehlike hiç olmadığı kadar büyüktür. Türkiye çatır çatır bölünmektedir. PKK ile HÜDA-PAR arasındaki çatışmalar sahipsiz ülkenin fotoğrafıdır. AKP kanlı çekişmeleri atalet içinde uzaktan seyretti.

-Terör cadde, sokak, Meclis'te, belediye ve üniversitelerdedir. Kürdistan ateşi hergün beslenmektedir. Süreç kesilmezse Türkiye hızla bölünmeye gidecek. 

-Türkiye'de ne kadar hain varsa iktidarın yanındadır. Bu hazin tablo kaderimiz değildir. Davutoğlu, süreç ihanetinin başımızdaki bela olduğunu görmelidir. 

-Erdoğan başkanlık sevdasıyla Türkiye'yi bombalamaktadır. Çözülme sürecini umut görenler, terörle el ele tutuşanlar işgal artığı sömürgeci hayranı Türk milletinin içine sinmiş ayrık otlarıdır. Bu otları temizlemek Türkiye'ye sahip çıkmak aziz milletimizi bir ve beraber halde geleceğe taşımak Türk milliyetçiliği için namus ve varlık meselesidir. 

-2015 yılı bizim yılımız olacak. 

DAVUTOĞLU İRADESİNİ ÇALDIRMIŞTIR

-Kaçak Saray'da Davutoğlu'nun hükmü yoktur ve sözü geçmemektedir. İşin bir başka hazin yani Davutoğlu'nun sarayın oyuncağı olmaya peşinen hazır olmasıdır. Davutoğlu iradesini çaldırmıştır. 

-Erdoğan gerekli gördüğü hangi hallerden dolayı Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecektir? Davutoğlu'nun yapamadığı ne vardı da Erdoğan devreye girmiştir?

-Bundan sonra sayın Ahmet Davutoğlu hançeresi yırtılırcasına nasıl bağıracak, başbakanım diye ortalıkta nasıl gezecektir.

-Erdoğan tarafsızlığını çiğnediğini ne çabuk unuttu. Erdoğan'ın yaptığı demokrasi gaspı, yeni bir sistem enjektesidir. Davutoğlu buna müdahale etmelidir. MHP olarak bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz. Davutoğlu bu duruma itiraz etmelidir.

BAHÇELİ: BU REZİLLİK UNUTULMAYACAKTIR

-Eski bakanlar korunmuş, hukuk cinayeti işlenmiştir. İhanet kalıntıları AYM'nin aklanma yeri olmadığını söylemişlerdir. Bu rezillik unutulmayacaktır. Soruşturma komisyonu kurulmasını isteyen AK Parti'nin vekillerine sorarım: Siz ne zaman darbeci oldunuz? 

-Eski bakanlar biliniz ki, eninde sonunda tıpış tıpış adaletin karşısına çıkacaksınız! Tüm delillere rağmen Saray'ın engellemesiyle hukuk boğazlandı.

BAHÇELİ: 4 ESKİ BAKAN İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR KARAR

-4 eski bakan için utanç verici karar alınmıştır. Davutoğlu korku filmlerindeki aktörler gibi kol kesmekten bahsederken bakanlar korunmuştur. Bakanlar korunmuş ve milli vicdan iğfal edilmiştir.

-9 üye hukuk cinayeti işlemiş, isimlerini lekelemişlerdir. Kimseden itiraz gelmemiştir. Hakkında yığınla iddia bulunan bakanlar korunmuştur. Aziz meclise parmak sallamak, ayar vermek hiç kimsenin harcı değildir 17-25 kadrosunun da harcı değildir.

MHP LİDERİ 2015 İÇİN UMUT SAÇTI

-Milliyetçi Hareket’in göbeği vatan sevgisiyle kesilmiş, ruhu millet sevdasıyla karılmış, dimağ ve vicdanı Türkçe’yle ve millet sevgisiyle tecelli etmiştir. Ve Milliyetçi Hareket 2015’de Türk milletini iktidara taşıyacak, Türkiye’nin kurtuluşuna şevkle, arzuyla, azimle hizmet edecektir. Bunun için ülkemize kast edilmesine müsaade etmeyiz, Türklüğü devrin bostancı başlarının boğazlamasına katiyen tepkisiz durmayız.

BAHÇELİ: AK PARTİ İNECEK MHP YÜKSELECEK
-Temennim; Türkiye’nin yıpranmasına ve yıpratılmasına, değerlerinin aşındırılmasına, milletin parçalanmasına dönük girişimlere 2015 yılında mani olunmasıdır. İnanıyorum ki, bu sene içinde; AKP duracak, MHP koşacaktır.  AKP inecek, MHP yükselecektir. AKP düşecek, Türkiye kanatlanacaktır. AKP gidecek, Türk milleti MHP’yi getirecek, mührü milliyetçi, yetişmiş, ehil, uzman ve liyakatli kadrolara teslim edecektir.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.