Bakan Çelik; Teklifimiz Yükselebilir

Bakan Çelik; Teklifimiz Yükselebilir

Yalçın'ın çağrısına Bakan Çelik'ten Cevap:

Yalçın'ın çağrısına Bakan Çelik'ten Cevap:

Teklifimiz Yükselebilir

Kamu İşveren Heyetinin son teklifini "Yetersiz" bularak, "Hükümet Kamu Görevlilerini memnun edecek yeni bir teklifle masaya gelmeli" diyen Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın'ın çağrısına cevap Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Bakan Çelik, "Teklifimiz son değil, yükselebilir" dedi.

 

Kamu İşveren Heyetinin son teklifini de kabul etmeyen Memur-Sen, Toplu Sözleşme masasından kazanımla kalkmaya kararlı.

 

NELER YAŞANIYOR?

Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik, 3. Oturumda 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 4, 2016 yılı ikinci altı ay için yüzde 4, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, 2017 yılı ikinci altı ay için yüzde 3 şeklindeki teklifine Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayan ve kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak teklifi konuşmaya değer ve müzakere edilebilir görmüyoruz" diyerek reddetmiş, masadan da kalkmıştı.

TEKLİF REVİZE EDİLDİ

Hükümeti ve Kamu İşveren Heyeti’ni "kabul edilebilir ve kamu görevlilerini memnun edecek yeni bir teklifle gelmesini" talep eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın çağrısı Kamu İşveren Heyeti tarafından dikkate alınmış, 2016 yılı birinci altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 4 teklifiyle masaya geldi. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ise, teklifi rakamlar yönüyle “yetersiz”, tutum yönüyle “olumlu bir adım” olarak gördüğünü açıkladı. Yeni teklif üzerine Yalçın yaptığı açıklamada, Hükümetin ve Kamu İşveren Heyeti’nin, hem 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 teklifini hem de 2017 yılı birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 teklifini yeniden gözden geçirerek yeni tekliflerle masaya gelmesini istedi.

ÇAĞRIYA BAKAN'DAN CEVAP GELDİ

 Bu çağrının üzerine gözler Kamu İşveren Heyetine çevrilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de çağrıya cevap verdi. Bakan Çelik, "Amacımız bizim teklifimizle memurun talebinde arayı bulmak. Teklifimiz son değil, belki yükselebilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum