Bakan Özer'den Öğretmen atama açıklaması...

Bakan Özer'den Öğretmen atama açıklaması...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, EYT ile emekli olmaya hak kazanan öğretmenlere ilişkin konuştu. Bakan Özer'e, "EYT ile emekli olan öğretmenlerin ardından ihtiyaç artacak mı?" sorusu sorulunca Özer, "EYT ile emekli olan olur ama hiçbir sınıf öğretmensiz k

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile emekli olmaya hak kazanan öğretmenlerle ilgili, gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını cevapladı.

YENİ ATAMA VAR MI?
Bakan Özer, atamalar ile ilgili sorulan soruya, yapıldığı zaman açıklanacağını belirterek, "Mutlaka atama olur her sene oluyor. Olmadığı sene var mı?" şeklinde yanıt verdi.

'EYT'YLE EMEKLİ OLAN OLUR AMA HİÇBİR SINIF ÖĞRETMENSİZ KALMAZ'
Binlerce öğretmenler de bu ay kararlaşması beklenen EYT'den yararlanacak. Basın mensupları, Bakan Özer'e konu ile ilgili olarak, "EYT ile emekli olan öğretmenlerin ardından ihtiyaç artacak mı?" şeklinde sordu.

Özer, bu konu ile ilgili de şu açıklamayı gerçekleştirdi:

'Başöğretmenlik uzman öğretmenlik çalışırken geçerli olduğu için emeklilikte geçmediği için emekli olmayı teşvik edecek bir mekanizma yok. EYT ile emekli olan olur ama hiçbir sınıf öğretmensiz kalmaz.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.