Bakan Selçuk'tan Öğretmen Maaş ve Ek Dersleri Açıklaması: Bir Farklılaşma Olacak Ama...

Bakan Selçuk'tan Öğretmen Maaş ve Ek Dersleri Açıklaması: Bir Farklılaşma Olacak Ama...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının öğretmen ihtiyacı olmadığı anlamına gelmediğini, ancak bütçe kısıtı nedeniyle bu yıl bu şekilde bir uygulama olacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk'te soruları cevapladı. Sunucu Küba Par, atama bekleyen öğretmenlerin beklentilerini ifade etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı.

Bakan Ziya Selçuk şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması kalabalık içerisinde ayak üstü bir konuşmaydı. Öğretmen ihtiyacı yok demedi. Salgın dönemiyle ilgili bir ifadeydi. Yoksa bizim öğretmen ihtiyacımız var. Emekli öğretmenlerimizden kaynaklı bir ihtiyaç var, ücretli öğretmenlerle ilgili bir ihtiyaç var. Ancak bütçe kısıtları nedeniyle daha az kadro var. Ak Parti tarihinde olağanüstü bir öğretmen alımı oldu. Üçte ikisi bu dönemde alındı. Bazen bütçe kısıtları nedeniyle böyle oldu ama bu öğretmen ihtiyacı yok anlamına gelmiyor."

(Engelli öğretmen alımı olacak mı) "Engelli öğretmen sayısı çok fazla değil, Yıl içinde ara ara atama yapıyoruz. Kadro geldiğinde yapıyoruz. Önümüzdeki yıl içinde yapacağız."

(Öğretmen maaşları ve ek dersleri) "Maaşlar konusunda bir farklılaşma olacak ama henüz belli değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.