Bakan Suat Kılıç kendisine yumurta atan öğrenciyle buluştu

Bakan Suat Kılıç kendisine yumurta atan öğrenciyle buluştu

Bakan Suat Kılıç, kendisine yumurta atma girişiminde bulunan öğrenciyi karakoldan çıkartıp karşısına oturttu. Bakın bakan ve öğrenci neler konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yumurta atma girişiminde bulunan Emre Ersel E.’ye jest yaptı. Bakan Kılıç, polisin burnunu sıkarak gözaltına aldığı Emre’yi karakoldan çıkartıp yanına getirtti. Bakan Kılıç, 1 saat sohbet ettiği Emre’nin yurttan atılmasını da engelledi.

Bakan Suat Kılıç, geçen cuma günü, spor tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Adana’ya geldi. Kent merkezindeki tesisleri gezen Suat Kılıç, daha sonra inşaatı tamamlanan Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) Fevzi Çakmak Kız Öğrenci Yurdu’na gitti. Bakan Kılıç, burada davul- zurna ve folklör gösterisiyle karşılandı. Bakan Kılıç, folklörcülerle sohbet ettiği sırada, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Emre Ersel E. tarafından protesto edildi.

Emre Ersel E., "Biz ODTÜ’de uyarmıştık. Çukurova Üniversitesi’ne neden geldiniz? Buraya AKP giremez" diye bağırdı, ardından da Bakan Kılıç’a elindeki yumurtayı atmak istedi. Hemen araya giren korumalar, gencin hem ağzını kapattı hem de yumurtayı atmasını engelledi. Yumurta yere düşerek kırılırken, protestocu genç polis tarafından gözaltına alındı. Eyleme tepki vermeyen Bakan Kılıç, yurda girip, öğrencilerle sohbet etti.

KARAKOLDAN ÇIKARTTI

Ancak Bakan Suat Kılıç, protesto girişiminde bulunan Emre Ersel’in durumunu merak etti ve hakkında Adana Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi aldı. Bakan Suat Kılıç, Emre’nin karakolda gözaltında tutulduğunu öğrenince serbest bırakılmasını istedi, arzu etmesi halinde kendisi ile baş başa görüşmeyi istediğini bildirdi.

Görüşmeyi kabul etmesi üzerine protestocu öğrenci Emre Ersel E., Bakan Kılıç’ın akşam yemeğini yediği restorana getirildi.

YURTTAN ATILMASINA İZİN VERMEDİ

Protestocu öğrencinin kendisi gibi Karadenizli olduğunu öğrenen Kılıç, Emre ile karşılaşması sırasında "Seni buraya Bakan olarak değil, ağabeyin olarak çağırdım" dedi. Bakan Kılıç, ayrıca yetkililere de Emre Ersel E.’nin yurttan da atılmaması talimatı verdi.

Bakan Kılıç ile Emre’nin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Bakan Kılıç, Emre’ye yemek yemesi teklifinde bulundu ancak üniversiteli genç çay içmekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.