Bakan Tekin'den Eğitim Modeli Mesajı

Bakan Tekin'den Eğitim Modeli Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İbn Haldun Üniversitesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Türkiye'de eğitimle ilgili süregelen tartışmaların bir zenginlik olduğunu belirterek, "Milli bir maarif bilinci

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İbn Haldun Üniversitesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Türkiye'de eğitimle ilgili süregelen tartışmaların bir zenginlik olduğunu belirterek, "Milli bir maarif bilinciyle kendi eğitim modelimizi üretmenin vakti geldi" dedi. Eğitimin, toplumun en önemli sorumluluklarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, eğitim sisteminin sürekli değiştiği, araştırma imkanlarının geliştiği günümüz dünyasında özgün bir bakış açısı geliştirmenin ve eğitimi kendi özgünlüğüne uygun hale getirmenin önemine işaret etti.

Bakan Tekin, eğitim alanının doğası gereği dinamik olduğunu ve sürekli değişimi beraberinde getirdiğini belirtti. Bu nedenle eğitim sisteminin, bilimsel, pedagojik ve teknolojik gelişmeleri takip etmesi ve toplumsal ihtiyaçları karşılaması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de eğitimle ilgili tartışmaların önemli bir zenginlik olduğuna inandığını dile getiren Bakan Tekin, bu tartışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitim alanındaki değişim ve dönüşüm hamlelerinin, konjonktürel talepler ve ihtiyaçlar üzerine kurulu olduğunu belirtti. Ancak bu değişikliklerin genellikle dar kapsamlı ve kısa ömürlü olduğunu ifade etti. Eğitim sisteminin daha verimli sonuçlar üretebilmesi için özgün bir bakış açısının ve yeni bir dilin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Bakan Tekin, Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişimine odaklandığını ve çağdaş standartlara uygun bir eğitim altyapısı oluşturduğunu belirterek, artık bu altyapı üzerine kendi eğitim modelini inşa etme zamanının geldiğine inandığını ifade etti. Bu modelin hem evrensel doğaya uygun hem de Türk geleneği ve medeniyetinin temel karakteristiğini taşıyan milli bir içerikle şekilleneceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.