Bakan Ziya Selçuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e Ziyaret

Bakan Ziya Selçuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e Ziyaret

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim-Bir-Sen’e iade-i ziyarette bulunarak, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim-Bir-Sen’e iade-i ziyarette bulunarak, Genel Başkan Ali Yalçın ile bir görüşme yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Selçuk, eğitimin niteliğinin artırılması, sorunların çözümü konularında paydaşların katkılarının kendilerini memnun edeceğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in araştırma merkezinin çalışmalarının önemli olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, çözüme katkıda bulunan görüş ve önerilerden istifade edeceklerini kaydetti.

Beklentileri karşılayan adımların atılması önemlidir

Genel Başkan Ali Yalçın, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bakan Ziya Selçuk’a, çözüm odaklı tutumundan dolayı teşekkür eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlık son günlerde olumlu adımlar atmaktadır. Alo 147 şikâyet hattının kaldırılması, öğretmen performans değerlendirme taslağının uygulanmayacağının açıklanması, sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrüne bağlı yer değişikliği hakkı verilmesi talebimize olumlu karşılık verilmesi olumlu bir adımdır, devamı gelmeli diye bekliyoruz. 20 bin yeni öğretmen ataması sonrası mali yük oluşturacak gereksiz bürokrasinin kaldırılması çağrımıza olumlu cevap verilerek müracaatın online alınması, cinayete kurban verdiğimiz Ayşegül Çelik öğretmenimizle ilgili basın açıklaması yapılması ve Bakanlığın öğretmenlerle empati kurması sevindiricidir.”

Görüşlerimizin eylem planına yansıması memnuniyet vericidir

Eğitime ilişkin görüşlerinin, açıklanan 100 günlük eylem planında yer bulmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Yalçın, “Eğitimin içeriği üzerinde hassasiyetle durulacak olması, her okulda en az bir polis memurunun görevlendirilecek olması, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve motivasyonu için yüksek lisans oranının artırılacak olması, 20 bin öğretmenin daha alınması gibi, öteden beri üzerinde durduğumuz ve gerçekleşmesini istediğimiz taleplerimizin karşılık bulması bizim açımızdan memnuniyet vericidir” dedi.

Öğretmen alımında mülakat ısrarından vazgeçilmesi, sözleşmeli öğretmenlerin sınırlama olmaksızın mazeret tayinlerinin yapılması yönündeki taleplerini bir kez daha dile getiren Yalçın, liyakate dayalı kariyer sisteminin inşa edilmesini beklediklerini vurguladı.

‘Eğitim yöneticiliğinin meslek olarak’ görülecek olması doğru bir adımdır

Eğitim-Bir-Sen’in hazırladığı “Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi” raporunun eylem planına yansımasının önemli olduğunun altını çizen Ali Yalçın, “Raporumuzda, eğitim yöneticiliğinin ayrı bir meslek hâline getirilmesine, Türkiye’de yöneticiliğin genel olarak bir uzmanlık alanı ve meslek olarak görülmediğine, öğretmenlik bilgi ve formasyonunun eğitim yöneticiliği için gerekli ancak yeterli olmadığına, eğitim kurumu yöneticiliğinin ‘ikinci görev’ ve ‘görevlendirme’ kapsamından çıkarılması ve bir kadro unvanı olarak yeniden kurgulanması gerektiğine, eğitim kurumu yöneticilerinin atama işleminin kolay ve zahmetsiz olmasının kendilerini seçilmiş bir meslek grubunun üyesi olarak hissedemeyeceğine ve eğitim yöneticiliğinin ‘sıradan’ bir görev olmanın ötesine geçemeyeceğine, eğitim yöneticiliğine en iyilerin yönlendirilmesi, mesleğin statüsünün, ücret ve diğer boyutlarıyla cazip hale getirilerek özendirilmesi, görev, yetki ve sorumluluk dengesinin sağlanması gerektiğine dikkat çekmiştik. Bu konunun birlikte çalışılmasında fayda var” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın, ziyaretin sonunda Bakan Selçuk’a hediye takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum