Bakan'dan "Memuriyet Güvencesi Kaldırılacak Mı?" Sorusuna Cevap

Bakan'dan "Memuriyet Güvencesi Kaldırılacak Mı?" Sorusuna Cevap

Hükümetin Devlet Memurları Kanunu'nda yapmayı düşündüğü değişikliklerle, memur güvenliğinin kaldırılacağı ve kamu çalışanlarının güvencesiz hâle getirileceği iddialarının doğru olup olmadığı Kalkınma Bakanına soruldu.

Memuriyet Güvencesi Kaldırılacak Mı? - Hükümetin Devlet Memurları Kanunu'nda yapmayı düşündüğü değişikliklerle, memur güvenliğinin kaldırılacağı ve kamu çalışanlarının güvencesiz hâle getirileceği iddialarının doğru olup olmadığı Kalkınma Bakanına soruldu.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Meclis Genel Kurulunda dün akşam görüşülmesi sırasında, milletvekillerinin sorularını Hükümet adına cevaplandıran Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, memur güvenliğinin kaldırılacağı konusundaki iddialara ilişkin soruyu da cevaplandırdı.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk AKSU tarafından “Devlet Memurları Kanunu'nda yapacağınız değişiklikle memur güvenliğini kaldıracağınız ve kamu çalışanlarını güvencesiz hâle getireceğiniz doğru mudur?” şeklinde sorulan soruya Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ şu cevabı verdi.

“Ülkemizde devlet personel rejimi reformu tartışmaları uzun yıllardan bu yana yapılmaktadır. Avrupa'da da çeşitli ülkelerde baktığınız zaman memur ve kamu çalışanı ayrımı vardır. Bizde de Anayasa'mızda da var aslında bu ayrım. Kamuda belli kamunun egemenlik yetkisini kullanan, piyasada karşılığı olmayan işlevleri yürüten memurları olduğu gibi, piyasada, sivil kesimde karşılığı işleri yapan çalışanları da mevcuttur. Avrupa'da, gelişmiş ülkelerdeki mevzuat özellikle bu açıdan Türkiye'de de uzun yıllardır tartışılmaktadır. Ancak, henüz bir devlet personel rejiminin ayrıntıları şekillenmiş değildir. Bunlar birçok tarafı ilgilendiren hususlardır. İlgili taraflarla istişare içinde bunun içeriği şekillendirilecektir.” 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.