Başarılı Müdüre İtibar Suikasti Mi?

Başarılı Müdüre İtibar Suikasti Mi?

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde geçtiğimiz aylarda ilginç olaylar yaşandı. Kamuoyunda 1709 şube müdürü ataması olarak bilinen ve son 5 yılda bakanlık eğitim politikalarının uygulanmasında önemli görevler üstlenen ve üstün başarılara imza atan bazı şube...

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde geçtiğimiz aylarda ilginç olaylar yaşandı. Kamuoyunda 1709 şube müdürü ataması olarak bilinen ve son 5 yılda bakanlık eğitim politikalarının uygulanmasında önemli görevler üstlenen ve üstün başarılara imza atan bazı şube müdürleriyle ilgili yerel basında olumsuz haberler yer aldı.

Okul müdürlüğünden sonra Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğüne şube müdürü olarak atanan ve görev yaptığı 5 yıl boyunca önemli görevler üstlenen şube müdürü Ayhan KURT ile ilgili yerel basında iftira niteliğindeki haberlerin kaynağının bir okuldaki müdür yardımcısı olduğu iddia ediliyor.

SORUŞTURMADAN SONRA HABERLER ÇIKTI

Adı geçen okul müdür yardımcısının zimmetine para geçirdiği iddiası sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlattı. Daha sonra ise intikam almak ve karalamak gayesiyle bazı yerel gazeteler aracılığıyla okul müdür yardımcısı tarafından yalan haberler yapılarak algı operasyonu yapıldığı iddia ediliyor.

HABERLERİ GECE YARISI YAYMAYA BAŞLADILAR

Karalamak ve küçük düşürmek maksatlı yapılan yayınlar bir yerel gazetede yayınlanır yayınlanmaz daha önce görevden alınan bazı okul müdürleri tarafından gece yarısı saat 03.42 de sosyal medyada ve watsap gruplarında hızlı bir şekilde yayılarak algı operasyonu yapıldığı ifade ediliyor.

Organize bir şekilde gerçekleşen olaydan sonra çıkan haberlerin yorum kısmına onlarca hakaret içerikli yorumlar yapıldı. Bu yapılan yorumlar ile ilgili de suç duyurusunda bulunulduğu ve ip adreslerinin tespitinin istendiği ve hukuki sürecin bu şekilde sürdürüldüğü öğrenildi.

İFTİRA NİTELİĞİNDEKİ YAZIŞMALAR DAVA DOSYASINDA

Şube Müdürü tarafından adı geçen yerel gazete ve okul müdür yardımcısı aleyhine açılan davada mahkeme dosyasına watsap yazışmaları ve telefon numaraları da girdi. Yaşanan gelişmelerden sonra haberleri yaptıranlar hakkında basın yoluyla hakaret ve iftira suçlamasıyla yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum