Başbakan Erdoğan Kayseri'de konuşuyor

Başbakan Erdoğan Kayseri'de konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde halka hitap ediyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen
 
"Milli İradeye Saygı Mitingi"nde konuşuyor...
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitinglerine, bu hafta da devam ediyor. Erdoğan, Kayseri'de halka hitap ediyor...
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...
-Sizi muhabbetle kucaklıyor, teşekkür ediyorum. Siz sevginizin ortaya koydunuz. Sizlerle gurur duyuyorum. Demokrasiye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. 
 
-Türkiye oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor. Ben inanıyorum ki vandallıktan bıkan CHP'li kardeşlerim de var. Ben inanıyorum ki MHP'li, BDP'li, Saadet Partili, Büyük Partili kardeşlerim de var. 
 
-Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Tüm Türkiye vandallığa, yağmacılara isyan ediyor.
 
-Sizden öyle bir ses bekliyorum ki sesinizi tüm dünya duysun. Uluslararası medya, Türkiye'deki bir kısım medya sizin sesinizi duymayacaktır. Sizi başını kuma gönemler duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Bağdat, Şam, Beyrut duysun. Kudüs duysun. Dünyanın bütün mazlumları duysun.  Eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir?
 
-Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Sandığa sahip çıkıyor muyuz? Milli idareye sahip çıkıyor muyuz? Türkiye ye sahip çıkıyor musunuz? Bizimle misin Kayseri? Bir miyiz, kardeş miyiz? 
(Evet sesleri yükseliyor)
 
-Allahıma hamd olsun. İŞte Türkiye bu! İşte Anadolu bu. Selçuklu'nun ve Osmanlı'nın şehri. Bu Kayseri Cumhuriyetin şehri. Kayseri Cumhurbaşkanı kardeşim Abdullah Gül'ün şehri... Bereketin, helal kazancın şehri...
 
-Onları Bakanlar Kurulu'ndan daha çok dinledim. Gençleri dinledim. Yok öyle 25 kuruşa simit. 
 
-Onları tenzih ediyorum. Buradan sorumluluğumuzun gereği olarak bu mitingleri yapma diyorlar. Biz sorumluluğumuzun gereğini hukuk içerisinde yerine getiriyoruz. Miting yapmayacağız da her gün sizin yakıp yıkmanızı mı izleyeceğiz? Yakıp yıkmayın yazıktır, günahtır. Şua ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. 
Ey solcular size sesleniyorum. Ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı karıştırdın. Yapmadığın iş kalmadı. Takıldın o aşırı uçların peşine. İllegal örgütlerin peşine ve bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti yaptın. AKM'yi işgal ettiler. 3 gün. ne yapacaktık? Bırakın işgal devam etsin. Bunu mu diyecektik. Teröristlerin paçavraları asılı duracak. Başbakan'a hakaretler asılı duracak. Bizde polisimize dokunmayacak mı diyecektik. Dışişleri Bakanıma 24 saat içinde AKM'yi temizleyeceksiniz dedim. Ulusalcılara ve CHP'ye sesleniyorum. AKM'deki o pankart ve paçavraları nasıl seyrettiniz?
 
-Biz 17 gün sabrettik. Gezi parkı işgalci grubun değildir, tüm halkımızındır. Taksim miting ve eylem yeri değil. Yapacaksan mitingini Kazlıçeşme'ye gideceksin.
 
-Bunlar sandık sonucu ve demokrasiyi hazmedemediler. 2011 seçimlerinde gençliğin demokrasiye sahip çıktığını gördük.
 
-Zahide nine analarını ağlattı! Ama onlar ne yaptı. Arkada konuş belki sana para verir dediler. Zahide nine ben bu ülkenin emeklisiyim param var dedi. Dik dur be eğilmedi be! Millet artık susmuyor. 
 
-Makarnacı ve kömürcü diye aşağıladıkları bu millet artık susmuyor. Kayseri'yi de küçük gördüler. Siz üretemezsiniz dediler. Bizim ürettiklerimizi tüketeceksiniz dediler. Siz vali, kaymakam, vali, sanatkar olmayacaksınız. Bilimden, sanattan anlamazsınız dediler. Sizden cumhurbaşkanı olmaz dediler. Oldu mu? Sizden muhtar bile olamaz dediler. Oldu mu? Sizin tuzaklarınız üzerinde bir tuzak var. İşte onlar bu tuzağı göremiyorlar. 
 
Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.