Başbakan Ülkeye Dönüyor Krizi

Başbakan Ülkeye Dönüyor Krizi

Başbakan Erdoğan için eylemcilere tepki olarak gösterişli bir karşılama yapılıp yapılmaması konusu AK Parti'yi böldü.

Afrika'dan Türkiye'ye bugün dönmesi beklenen Başbakan Erdoğan için eylemcilere tepki olarak gösterişli bir karşılama yapılıp yapılmaması konusu AK Parti'yi böldü
 
Üç günlük Afrika gezisinden döndüğünde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için gösterişli bir karşılama töreni yapılıp yapılmayacağı konusu AK Parti'de krize yol açtı. AK Parti'nin şahin kanadı, Erdoğan'ı Afrika dönüşünde büyük bir konvoy ile karşılayarak eylemcilere ders verilmesi gerektiği görüşünü savunurken, partinin ağır topları ise bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimleri ile elde edilen olumlu havayı bozacağını savunuyor.
 
DÖNÜŞ ŞOVA DÖNÜŞTÜRÜLECEK
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, gezi eylemlerine yönelik yaptığı, "Evlerinde zor tuttuğumuz yüzde 50 var" açıklamasının ardından gözler AK Parti'nin eylemlere nasıl cevap vereceğine çevrildi. Bu çerçevede, Afrika gezisine çıkan Erdoğan'ın dönüşünde, büyük bir konvoy ile karşılanması ve bu konvoyun "ustayı yedirmeyiz" şovuna dönüştürülmesi fikri ortaya atıldı.
 
''TANSİYON YÜKSELİR'' ENDİŞESİ
 
Ancak bu düşünce, partide çatlağa yol açtı. Başbakan Erdoğan ile yakın olan, onunla birlikte çalışan ve gençlerden oluşan ekip, büyük bir karşılama yapılması fikrini savunurken partinin ağır topları ise bu durumun ortamı daha da gerginleştireceği görüşünü savunuyor. Özellikle böyle bir tutumun Cumhurbaşkanı Gül'ün diplomasi trafiği ile düşürdüğü tansiyonu tekrar yükseltmesinden endişe ediliyor.
 
AK PARTİLİLER EYLEMLERE NE DİYOR?
 
Öte yandan, Taksim'de başlayan ve sonrasında Türkiye'nin her tarafına yayılan "Gezi Eylemleri" Türk siyasetinin de bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Özellikle AK Parti'de, milletvekilleri ve parti yöneticileri kapalı kapılar ardında, "Biz nerede yanlış yaptık" ve "Bize bu oyunu kim oynuyor" sorularının cevabını arıyor. AK Parti'li vekillerin ana gündemini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylemlerin büyümesinin ardından yaptığı açıklamalar oluşturuyor. Vekiller, Başbakan Erdoğan'ın bu sert açıklamaları "strateji" gereği mi, yoksa her zamanki üslubunun sonucu olarak mı yaptığını merak ediyor.
 
ÇELİK : ''KARŞILAMAYA GELMEYİN''
 
Bir televizyon programında soruları yanıtlayan Çelik, sağduyu çağrısında bulundu. Çelik, "AK Partiye gönül verenlere sesleniyorum. Hiç kimse durumdan vazife çıkartıp gidip Başbakan'ı karşılamasın. Sayın Başbakan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. İstanbul teşkilatımızın da böyle bir şeye ihtiyacı yok. Varsayalım ki iki grup karşılaştı. Hiçbir para pul falan bir insanın hayatına değmez. Siyaset vatandaşın mutluluğunu en üste çıkartma sanatıdır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum