Başbakan'dan 1 milyon kişilik gövde gösterisi

Başbakan'dan 1 milyon kişilik gövde gösterisi

Başbakan Erdoğan 1 milyon kişinin katıldığı Kazlıçeşme mitinginde konuştu.

Başbakan Erdoğan 1 milyon kişinin katıldığı Kazlıçeşme mitinginde konuşuyor.
 
Erdoğan Kazlıçeşme miting alanına geldi. Tıpkı Ankara mitinginde olduğu gibi insanların arasından geçerek platforma çıktı.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kazlıçeşme mitinginde AK Partililere ve tüm Türkiye'ye seslendi.
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;
 
Aziz İstanbul. Seni sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Seni gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum.
 
İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir. Kuzey Afrika demektir, Avrupa Asya Afrika demektir. İşte bu kadim Osmanlı başkentinden bu dünya şehrinden, dünya başkentinden tüm yeryüzünü tüm dostlarımızı kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum.
 
Anlıyorum ki şu anda dünya bizi izliyor. Dünyanın birçok şehrinde bizim için haykırıyorlar, yalana dolana talana hayır diyenler bizimle beraber yürüyor. Dünyanın bir çok yerinde bizimle gösteriler yapıyorlar. Bilsinler ki onların kalbi nasıl İstanbul Türkiye'de atıyorsa İstanbul'un kalbi o şehirlerde atıyor
 
Soruyorum sizlere şu alana giremeyen kardeşlerim var, büyük yekünler halinde geliyorlar ama girmeyecekler. Pakistan Üsküp burada mı? Filistin burada mı? Bosna Hersek Saraybosna burada mı? Somali burada mı? Myanmar burada mı? Gazze, Ramallah Kudüs burada mı? Bağdat Basra Musul Kerkük, Süleymaniye burada mı?
 
Şam, Halep burada mı? Dünyanın her yerinde bizim için meydanlara çıkan kardeşlerimi selamlıyorum. Avrupa'nın onlarca kentinde ABD'de Ortadoğu'da Asya'ya bizim için sokağa çıkan, dua yollayan tüm kardeşlerimi selamlıyorum.
 
HADİ BAKALIM BUNU DA GİZLEYİN
 
Dün Ankara'da söyledim bugün İstanbul'da insan selinin içinde tekrar söylüyorum. Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada.
 
Uluslararası medya bunu da gizleyin. BBC CNN Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Yalanlarınızla başbaşa kaldınız.
 
BU MİLLET TENCERE TAVA ÇALANLAR DEĞİLDİR
 
Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet samimi. Bu millet gece tencere-tava çalan millet değil. Bugün üniversite sınavı vardı. Sabaha kadar tencere-tava çalanlar bunu düşündü mü? Ne adına bunu yaptılar? Bu milletin çocuklarını ya da çevreyi sevdikleri için mi? Çevrede gürültü kirliliği yapmamak da var. Bunlar çevreci değil.
 
ÇELİK BİLYE ATAN HAİNLER
 
Buradaki yüzbinlerce insan, çelik bilyeleri kalkıp da insanımın üzerine atan hainler değildir. Eline molotof alıp polise atan, eline sopa alıp kırıp, yağmalayan burada değildir.
 
O KADINA SAYGIMI KAYBETTİM
 
Bana günlerce heyetler geldi. Bunlarla görüşmeler yaptım. Kendileriyle konuştuk, görüştük. Dedim ki niye bu gençler burada duruyor? Yeşili korumak için mi duruyor? Eğer onun için duruyorsa şu anda yargı sürecinde. Yargı sürecini bekleyeceğini söyleyen bir iktidar var. Yargı kararı diyelim lehimize verdi, o zaman da plebisit yapalım, halkımız ne diyorsa onu yapalım. Büyük bir çoğunluğu evet dedi. Fakat çok enteresan dışarıya çıktılar.
 
Bir bayan ne dese beğenirsiniz... Üzüldüm. Önce saygı duydum, sonra saygımı kaybettim. Dedi ki bize içeride böyle bir teklif yapılmadı. Daha sonra başka bir grup geldi. Onlara da aynı şeyleri söyledim. Milli iradeye saygı duyalım dedim. Eğer halk diyorsa ki; biz Taksim'e şehir müzesi istemiyoruz...
Ne desler beğenirsiniz... Çoğu dedi ki güzel. Tamam dedim, güzelse bu akşam söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar. Çünkü Gezi Parkı belli bir grubun değil, tüm İstanbulluların parkıdır. Benim artık sabrım taştı. Boşalttın boşalttın, boşaltmadınız bedeli ne olursa olsun, Kılıçdaroğlu'na rağmen, terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedik.
 
GERÇEK ÇEVRECİLER ŞİMDİ TAKSİM'DE
 
Şu anda Gezi Parkı ve Taksim Meydanı boşaltıldı. İBB Gezi Parkı'nın içini temizledi, şimdi çiçeklendirmesini yapıyoruz. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı'nın etrafında da çiçeklendirme yapıldı. Çevreciler iş başında. Bunlar çevreci değil. Bunların dikili ağacı yoktur Türkiye'de.
 
Bugün yine çağrı yaptılar ve meydana gelin dediler. Aklı selime hitap ediyorum. Ey beni milletim lütfen bu oyuna gelmeyin. Ben sizin efendiniz değil hizmetkarınızım. Bu Başbakanınız İstanbul'da çöp dağlarınıı ortadan kaldıran, hava kirliliğinii ortadan kaldıran, suszluğunu gideren bir Başbakan. Benden önce CHP vardı. O zaman çöp dağları, susuzluk, hava kirliliği vardı. 180 kilometreden İstanbul'a su getiren bir belediye başkanı, 2 yılda hava kirliliğini ortadann kaldıran bir belediye başkanı. Haliç'i o kokulardan temizleyen belediye başkanı kim?
 
TÜRKİYE SADECE TAKSİM DEĞİL
 
27 Mayıs müdahalesini, merhum Menderes olayını özellikle bu aziz millete karşı yaptılar. Bu aziz millet sandıkta hesabını sordu. 28 Şubat'ı merhum Erbakan'a karşı yaptılar, bu aziz millet onun da hesabını sandıkta sordu. Bu millet hukuka her zaman sahip çıktı. Demokrasiye, milli iradeye her zaman sahip çıktı. Ey aziz İstanbul şimdi size soruyorum... Öyle bir haykıracaksınız ki; sesiniz tüm Türkiye'den duyulacak. Hazır mıyız? Demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? İstanbul, hukuka sahip çıkıyor muyuz? Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin İstanbul? Beraber miyiz? Bir miyiz? Kardeş miyiz? İşte bu. İşte Türkiye bu. Yazılı ve görsel medya, sosyal medya bunu da saptırmazsınız umarım. Ama cibilliyeti belli bunların. Saptıran yine saptırır. Ama gerçek burada. Dost da düşman da artık bunu anlasın. Türkiye sadece Taksim, Kuğulu Park, Alsancak'tan ibaret değildir. Türkiye Kasımpaşa'dır, Üsküdar'dır, Mamak'tır, Sivas'tır, Kayseri'dir, Erzurum'dur, Rize'dir, Muğla'dır, Diyarbakır'dır, Yozgat'tır.
 
BE HEY GAFİL BE HEY CAHİL
 
Sizler bizim arkamızda olduğumuz sürece hiç merak etmiyoruz. 2014'te inşallahh sandıkları siz patlatacaksınız. Türkiye tüm Ortadoğu'yu tek bir sancak altında toplayan Selçukluların ülkesidir. Osmanlı cihan devletinin torunlarının ülkesidir. Hiç kimsenin tuzağı, oyunu bize sökmez. Hiç kimsenin çirkin senaryosu bize dokunamaz. Türkiye uluslararası medya kuruluşlarının üzerinde operasyon yapacağı bir ülke değildir. Utanmadan Arap Baharınıı gördük, şimdi de Türk baharını görelim diyor. Be hey gafil, be hey cahil Türkiye'deki Türk baharı 3 Kasım 2002'de oldu. Ama onlar farkında değil. Ama işte millet, işte karar.
 
HADDİNİ BİL...
 
Türkiye sosyal medya üzerinden, üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir. Türkiye, Türkiye'yi tanımayan parlamentolarun hakkında karar alacağı ülke değildir. Haddini bil. Daha ilk gün sizin aldığınız kararı tanımıyorum dedim. Ve aldıkları kararı kendilerine iade ettim. Eğer siz samimiyseniz Yunanistan'da her taraf yakılıp yıkıldı, insanlar öldü. Kalktınız ne yaptınız? İngiltere'de G-8 protestolarında 50 kişi hemen gözaltına alındı. İngiltere ile ilgili ne karar aldın? Avrupa'da buunca olaylar oldu, bir karar alabildiniz mi?
 
TAKSİM'E 30 BİN KUMANYA
 
Yerli ve yabancı, birlikte hareket eden medyaya sesleniyorum. Dürüst olun dürüst. Basın ahlakı var, namuslu olun. Biz bu yola dik çıktık, dik yürüyeceğiz. Dikleşmeyeceğiz, ama yola emin adımlarla devam edeceğiz. Bunlar alışmışlardı. İstediklerini yapıyorlardı. Ama yüzleri çok iyi ortaya çıktı. Taksim Meydanına 30 bin kumanyayı kimin gönderdiğini çok iyi biliyoruz.
 
KOÇ'A OTEL GÖNDERMESİ
 
Kendi otellerinde, terörle işbirliği yapanları yatırıp kaldırdıklarını çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Biz hesabını sormazsak millet bizden hesabını sorar.
 
Bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmışlardı. İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. Hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı.
 
Bu Avrupa Parlamento'su Suriye'de akan kanı görmez. Uluslararası medya Filistin'deki katliamları görmez. Gazze'de olanları bitenleri görmez.
 
ÇAPULCU DEDİM RAHATSIZ OLDULAR
 
10.5 yıldır iktidardayız. Şuraya özellikle dikkatleri çekmek istiyorum; yaşı 20 olan samimi gençler vardı. Onlar çekildi. Çapulcu dedim rahatsız oldular, TDK'nın çapulcu tanımını yaptım. Çapulcu kamu düzenini bozanlara denir. Bunlar kamu düzenini bozmak isteyenler değil mi? Bunları görmeyecek miyiz? Biz gençlerimizin bunu bilmesini istiyoruz; 10.5 yıl önce polisin sınırsız güç kullanma hakkı vardı. Biz bunu sınırladık. Gözaltı sürelerini bizim kısaltmamıza rağmen polisin Toplumsal Olaylara Müdahalesi'ni hukuk çerçevesine almamıza rağmen bizi anlamak istememeleri mümkün değil. İşkenceye sıfır tolerans dedik. Keyfiliğe yok dedik. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçişi biz sağladık.
 
BEYOĞLU'NDA 30 BİN YATAK BOŞALDI
 
Dediler ki biz istediğimiz yerde miting yapmalıyız. Ben onlara kibarca davrandım. Bu ülke yıolgeçen hanı değil. İstediğin yerde istediğin gibi miting yapamazsın. Neresi gösterilirse orada yaparsın. Neden, şu anda Beyoğlu'nda 30 bin yatak kapasitesi var hemen hepsi boşaldı. O çevredeki esnaf kan ağlıyor. 18 gündür cam çerçeve hep kırıldı ve oradaki esnafımıza yazık değil mi? Bunların zararlarını kim karşılayacak? Aynı şey Ankara; bütün otobüs durakları yakıldı yıkıldı, canım seramikler yerlerde. 200 sivil vatnadaşımızın aracı yakıldı yıkıldı.
 
ÖCALAN'LA ATATÜRK BAYRAĞI YAN YANA
 
Şimdi buradan Türkiye'ye sesleniyorum; AKM bir kamu kuruluşudur işgal edildi. Legal ve illegal örgütler tarafından. Teröristlerin resimleri vardı orada. Paçavralar vardı. Bu arada Türkiye Başbakanı'na hakaret edenler vardı.Onları oradan indirmeyecektik de ne yapacaktık. Döner dönmez şunu söyledim; 24 saat içinde bunlar temizlenecek. Bu ülkede biz bu teröristlere burayı bırakamayız. Bitmedi; Cumhuriyet Anıtı'nda ne vardı? Bölücübaşı yanında Atatürk'ün resmi yanında Türk Bayrağı.. Bi dakika buradan ulusalcılara sesleniyorum; Ey CHP ve ulusalcılar terörist bayrağı ve Atatürk'ü nasıl yan yana getirdiniz. Milletvekilleriniz bunların önüne geçiyor niye bunları temizlemediler. Polisimiz görevini yaptı ve 24 saat içinde oralar temizlendi. Bazıları diyor ki özgürlük bu. Ne özgürlüğü ya.
 
CHP NİYE ABİDİK GUBİDİK NUMARALAR YAPIYOR
 
O park bu işgal güçlerinin değil samimi duygularla oraya gelen gençlerin de değil tüm İstanbullular'ın. Ben buraya çadır kuracam diyor kuramazsın kardeşim. Yaylalar çok git orada kur. Efendim bir tanesi olsun da diğerleri de mesajlarını versin. Dert başka dert ne diyor bi tanesi sözüm ona sanatçı. Terör estiren kişi sanatçı olmaz. Ne diyor; 'Mesele Gezi Parkı mı ya hala anlamadın mı?' Şu hale bak. Mesele Gezi Parkı değil mesele bu iktidarı devirmek. Bu iktidarı indirmek istiyorsan bunun yeri seçimdir. Niye dürüst olmuyorsunda abidik gubidik numaralar yapıyorsunuz.
 
GEZİ'DE DEĞİL DENİZDE YANINDAYIZ
 
Şu anda denizden haber geliyor. Sloganlar geliyor. Gezi'de değil denizde yanındayız diyorlar. Biz de yanlarında olduk bundan sonra da yanlarındayız.
 
NE OLACAK BİBER GAZI KULLANMAYACAK MI?
 
Şu 18 gün hukukun demokrasinin dışına çıkılmasına asla müsade etmedik. Biber gazı kullanıyormuş polis. Ne olacak kullanmayacak mıyız? AB müktesebatına bak polis biber gazı kullanabilir. Bazı ülkelerde kurşun sıkar kurşun en ileri ülkelerde. Şu anda hastanede 3 kişi var, bir polisim hastanede midesinden yaralandı kurşun sıktılar bir diğeri de ayağından yaralandı. Bir vatandaşım da biber gazından etkilendi.
 
Böyle bir tablo içerisinde polisimiz yargımız zorlu bir sınava tabi tutuldu. Ama hamdolsun biz bu sınavı başarıyla geçiyoruz. Biz temel insan hak ve özgürlüklerini öne çıkardık.
 
CHP'Lİ VEKİL VALİ'YE HAKARET ETTİ
 
İstanbul'da isim veriyorum Divan oteline giren CHP'li milletvekillerinden bir tanesi valime hakaret etti. Valim yardımcı olmasını istiyor o hakaret ediyor. Bunların cibilliyeti bu. Bunlar sandıkta alamadıkları neticeyi buralardan alacaklarını zannediyorlar. Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Biz polisimizin yanlışı varsa bunu sorgularız. Biz kamu malına zarar verenleri polisimize zarar verenleri tek tek açıklayacağız araştıracağız.
 
Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız. Bu olaylara arkadan her türlü lojistik destek verenleri de araştırıp ve deşifre edeceğiz. Ben merak ediyorum dünyanın çeşitli yerlerinden bu olaylara karışanlar nasıl geldi? Sanatçılara mahalle baskısı uygulayanları milletim bilsin.
 
OKUL MÜDÜRLERİNE SERT ÇIKTI
 
Şimdi ben buradan bazı okul müdürlerine öğretmenlere sesleniyorum. ben bu tür okul müdürlerini okullarımın başında görmeyi asla müsade edemem. Çünkü biz bu yavrularımızı size teslim ettik, anarşist olsun diye teslim etmedik. İyi okutun diye gönderdik, birilerinin mitinglerine gönderin diye değil.
 
TENCERE TAVA ÇALANLAR ALIN SİZE HAVA
 
Aynı şekilde üniversiteler. İmtihan var ama sınav iptal ediliyor miting için. Tencere tava çalanlar. Hava mı görmek istiyorsunuz. Buyrun size hava. Bak burada başı açığıyla baş örtüsüyle burada birlik var beraberlik var. Burada vatanseverlik var. Burada kavga yok gürültü yok yakma yıkma yok şefkat var. Ben size inanıyorum sizler de bize inanın. Bu dönen dolaplara aldanmayın.
 
TEK TEK BULUP HESAP SORACAĞIZ
 
Medyaya şiddet uygulayanları milletim görsün. Türk ekonomisine zarar vermek için açıklama yapanları kendi ülkesine kastedenleri milletim anlasın. 18 gün boyunca sokak sokak terör estirenlere, başörtülü kardeşime el uzatanlara yanında bebeği olduğu halde hem anneye hem bebeğe el uzatanlara. Dolmabahçe camisine ayakkabılarıyla giren alkol kullananlara gereken hesabı mutlaka soracağız. Ama polisimize şiddet uygulayan sokaklarda çatışan kamu malına özel mülke zarar verenleri de tek tek inceleyecek ve araştıracağız. Hesap soracağız.
 
Dün Ankara'da ifade ettim. Çeşitli vesilelerde dile getirdim. Sizlerin de bunu anlamanızı özellikle rica ediyorum. Geçtiğimiz Mayıs ayı, bizim için ülkemiz için çok farklı bir aydı. Bambaşka bir aydı.
 
BAHÇELİ BUNA ÇOK KIZIYOR
 
Bahçeli buna çok kızıyor. MHP'lilere niye sahip çıktın diye. MHP'den bizim toplantılarımıza gelenlere kardeşim demek suç mu? O tabi hemen saldırıyor.
 
SAADET PARTİLİ BİRİ KALKMIŞ RANT DİYOR... YAZIKLAR OLSUN...
 
Saadet Partili kardeşlerime.. Aralarındaki bazıları bunun siyasi bir rant olduğunu iddia ediyor yazıklar olsun. Nasıl böyle dersin. 46 milyar dolarlık İstanbul'a 3. havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan dünyanın en büyük havalimanını yap işlet devret modeliyle ihale ettik. Bunu tabi hazmedemediler. 2017'de hizmete giriyor. Atatürk Havalimanı ihtiyaca cevap veremiyor. Alan ihtidyaca cevap vermiyor. Ama şimdi yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havalimanını yapıyoruz.
 
Japonlar'la nükleer enerji ihalesini yapıyoruz ve daha sonra 3. enerji santralini biz yapacağız.
 
3. köprünün temelini attık. İzlediniz değil mi? Bu köprüde 4 gidiş dört geliş var aynı zamanda burada raylı sistem olacak.
 
FAİZ LOBİSİ ÇILDIRIYOR
 
İstanbul borsası 93 bine çıktı. Merkez Bankası döviz rezervi 27.5 milyar dolardan 135 milyar dolara çıktı. Rekor kırdı. Gösterge faizi yüzde 63'tü. Devlet bu rakamlar borçlanırken bu faiz tarihinin en düşük seviyesine 4.61'e indi. Bizim kazancımız 642 milyar. Faiz lobisi çıldırıyor. Niye ? Bu para onların cebinde kalacaktı. Bu yol oldu 16 bin KM ile. Okul oldu hastane oldu enerji santralleri oldu adalet sarayları oldu emniyet binaları oldu. Türkiye'nin her yerinde 2 milyar 800 milyon ağaç ve fidan oldu.
 
IMF'YE BORCU BİTİRDİK
 
Çıkmış bir partinin başkanı hesap yaptım, 780 bin metre karelik Türkiye'ye bu kadar ağaç dikilmez diyor. Sen matematikten de anlamazsın çevrecilikten de. Senin başka mesailerin var ama git Orman Bakanıma bir tezgahından geç. 4 kredi derecelendirme kuruluşu art arda Türkiye'nin kredi notunu Mayıs ayı içinde arttırdı. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. 14 Mayıs'ta son taksidi ödedik ve borç defterini kapattık. Çıkıyor MHP konuşuyor, CHP konuşuyor tabii yapacaktın diyor. Bizden öncekiler niye yapamadı peki? Şimdi buraya geldiler.
 
Açılım süreci hayırlı bir şekilde yürüyor. 63 akil insan sahada çalıştı raporlarını hazırlayacak biz de onların bilgilerini toparlayıp analiz edeceğiz. Artık benim milletim köyüne geri dönebiliyor. Dağlarında pikniğe gidebiliyor?
 
DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BENİM GİBİ BAŞBAKANI BULAMAZSIN
 
Bu ülke demokratik, laik bir hukuk devleti. Neden bu yollara düştünüz. Dolmabahçe'ye giderken yollarda tek bir kilit taşı göremedim. aman yarabbim oralar tanınmaz hale getirilmiş. Bu nasıl vatanseverlik bu nasıl vatanseverlik? Çevreciyim diyenler buları aralarında nasıl barındırdılar. Buradan tüm gençlere sesleniyorum; bakanlar kurulu toplantısında daha fazla vakit ayırdım. Geldiler dertlerini anlattılar ama çıkınca başka bir şey diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan da göremezler hiç kusura bakmasınlar.
 
Bu nasıl bir diktatör ki samimi eylemcilerle bir araya gelebilecek. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Biz bütün adımlarımızı sevgi üzerine bina ettik.
 
Mesele Gezi Parkı değil diyorlardı ya mesele başka. Önce partimin genel merkezine Lav silahıyla saldırdılar. Odama saldırdılar ardından Reyhanlı'da 53 kardeşimi katlettiler. Şimdi bu olaylar da zincirin bir parçası. Bu gösterilerde yer alan akrdeşlerime sesleniyorum: Mesele Gezi Parkı ağaç çevre değil. Mesele demokrasi milli irade mesele millet. Asıl mesele Türkiye'dir. o gösterilerde yer alan kardeşlerim artık bunu görsün. Bu oyunu hep beraber bozmalıyız. O gösterilerde yer alan kardeşlerim hedefin birliğimiz bütünlüğümüz olduğunu görsün.
 
Ellerinde Türk bayrağıyla geziyorlar Türk bayarğını yakanlarla birlikte oluyorlar. Bu arada Gazi Mustafa Kemali'i de istismar ediyorlar. Ulusalcıyız diyorlar ama her türlü bölücü örgütle beraber hareket ediyorlar. Buradan CHP'ye, ulusalcılara sesleniyorum: AKM'ye asılan o paçavralar içinize sindi mi? Cumhuriyet anıtına asılan o paçavralar içinize sindi mi?18 gündür sokaklara yazılan küfürler içinize sindi mi? Bunlar karakterlerinin gereğini yapıyorlar.
 
CHP CAMİYE SAYGISIZLIĞI KISKANDI
 
Camiye saygısızlıkta bunlar öne çıktığı için CHP bunları kıskanmıştır. Bunlar tek parti döneminde camiyi ahır olarak kullananlar değil mi? Değerli kardeşlerim sokak sokak direniş çağrısı yapan CHP sokak sokak terör estirenlere gıptayla bakmıştır.
 
Taksim'de ne yapacağız dedik. Şehir müzesi. Ağaçlar da orada olacak. Bütün araçlar yer altına alınıyor. Egzoz kokusunu teneffüs etmeyeceğiz. Bunlardan bir kısmı olmaz diyor. Biz de diyoruz ki halk ne derse o olur. Bir hafta önce CHP Genel Başkanı halk oylaması yapılsın dedi. Dün çıktı ne plebisit, ne referandum ne yargı kararı orası park kalacak
 
KILIÇDAROĞLU'NA BU NEYİN KAFASI
 
Sen kimsin ya? Bu neyin kafası? Halka karşı. Bir hafta önce referandum diyor bir hafta sonra plebisit tanımam, referandum tanımam diyor. Onlar 1940'larda kaldı. İstesen de istemesen de egemenlik milletindir. Demokrasinin sahibi millettir, sandığın sahibi millettir.
 
EZAN'IN TÜRKÇE OKUNMASI
 
Bugün çok anlamlı bir gün. Bundan 63 yıl önce 16 Haziran günü Menderes bir zulmü ortadan kaldırdı. istanbul'un Türkiye'nin minarelerinden iç karartıcı şekilde "Tanrı uludur" diye okunuyordu. Kim yaptı bunu CHP. İşte 16 Haziran 1950'de merhum Menderes bu zulme son verdi. Ezan Allah'ın adıyla Allahüekber diyerek okunmaya başlandı.
 
MENDERES KİBARDI SİZ ONU ASTINIZ
 
Başbakan çok sert diyorlar. Menderes çok nazikti. Bu kadar kibar insanı ipe götürdünüz, astınız be vicdansızlar. Erdoğan için de bunu diyorsunuz. Biz ölüm haktır Allah'ın verdiği ömrü Allah'tan başka kimse alamaz, biz buna inanmış insanlarız biz milletimizle kucaklaşmışız, bütünüz.
 
Gezi Parkı'nın arkasında saklanan faiz lobisini biliyoruz, kaymak tabakasını biliyoruz. Milli irade hırsızlarına asla fırsat tanımayacağız. Çetelerin örgütlerin milletin huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz. Bugün tüm Türkiye tek yürek halindeyiz.
 
Ulusal ve uluslararası medya bunu görün. Ne diyoruz tek millet tek devlet tek varan tek bayrak. Duydunuz mu inşallah duymuşlardır. Bu konuda spekülasyona yer yok. 76 milyon beraber olacağız. Bu ülkede kardeşliği pekiştireceğiz.
 
TENCERE TAVA ÇALANLARA SESLENİYORUM
 
Tencere tava çalanlara sesleniyorum. Sizler de vatandaşımsınız. Ama bu tencere tavayı gece yarısı çalacağınıza gelin bu meydanlarda çalın. Verin buradan mesajınızı. Hiç kimseyi dışlamadan, ötelemeden gönül gönüle geleceğe yürüyeceğiz. Çok daha fazla çalışacağız. Buna hazır mıyız? seçimlere 8 ay kaldı. Sabredeceğiz, milli irade hırsızlarına gereken cevabı vereceğiz.
 
KAZLIÇEŞME'DE 1 MİLYON KİŞİ
 
Ak Parti mitinginde kalabalığın bir milyonu geçtiği söyleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.