Başbakan'dan Belediyelere Sert Uyarı!

Başbakan'dan Belediyelere Sert Uyarı!

Başbakan Erdoğan, AK Partili belediyelerden emsal değerleri konusunda dikkatli davranılmasını istedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emsal değerleri konusunda dikkatli davranılmasını isteyerek, "Çeşitli plan notlarıyla emsallerle oynayanlar var, belediyelerin içinde bunu görüyorum. AK Parti olarak 3 emsal, azami ilkemiz olmalıdır. Plan notlarıyla oynamak suretiyle eğer siz bunu 7'ye çıkarıyorsanız 6'ya çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez, bu millet sizi affetmez. Asla bunlarla oynama noktasına girmeyin, bizim bunlara ihtiyacımız yok. AK Parti'li belediyeler örnek olmalı. AK Parti'li belediyeler tarihin alkışladığı belediyeler olmalıdır" dedi.
 
Erdoğan, Ankara'daki bir otelde düzenlenen "AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, tarihte, şehirlerin harekete göre değil hareketin şehre göre şekillendiğine dikkati çekerek, bu şehirleri yeniden kurmanın mücadelesini verdiklerinini vurguladı.
 
"SADECE MİMAR SİNAN'LA YETİNİLMEZ"
 
"Pazar yerli yerinde olurdu. Çarşı yerli yerinde olurdu. Cami, imaret, çeşme, hükümet konağı yerli yerinde olurdu. Şehir telaşe üretmez, huzur, dinginlik sükunet üretirdi" diyen Erdoğan, "Üstadın ifade ettiği gibi 'Allahım beni evimden çıkarma da az ızdırap çekeyim' duasına muhatap olacağı değil evindeki sükuneti sokakta da hissedecek şehirlerimiz vardı. İşte biz bu şehirleri, bu şehir kültürünü, şehir anlayışını özlüyoruz. Ama özlemekle kalmayacak, bu şehirleri yeniden kurmanın mücadelesini vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
Sadece Mimar Sinan ile övünmenin yeterli olmadığını, daha fazla Mimar Sinanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Erdoğan, "Mimar Sinan'ın ustalığı kadar onun idraki tevarüs etmiş mimarlara ihtiyacımız var. Musalla taşında değil yaşarken kıymeti bilenecek mimarlara ihtiyacımız var. Bize şehirlerimizi geri verecek o şekilde mimarlara ve o şekilde belediye başkanlarına ciddi şekilde ihtiyacımız var" diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.