Başbakan'dan flaş koalisyon açıklaması

Başbakan'dan flaş koalisyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu iftar programında açıklamalarda bulundu.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

''BİR KEZ DAHA HİSSETTİM Kİ''

 

Bitmeyen hesapların içerisinde bir dünyada yaşıyoruz. Saray Bosna’da bir kez daha hissettim ki Türkiye’nin kaderi yalnızca Türkiye’nin kaderi değildir.

 

Eğer Türkiye dayanağı sarsılırsa, sivil toplumun gücü sarsılırsa, sadece Türkiye değil çevre coğrafyamız da çok daha büyük facialara maruz kalır.

 

Alacağımız her karar, atacağımız her adım, duyacağımız her his geleceğimizi belirlemenin yanı sıra, coğrafyamızın da geleceğini belirleyecek.

 

''BOSNA'DA YAŞANANLAR ŞİMDİ SURİYE'DE YAŞANIYOR''

 

Bu tarihi dönemeçte, 20 yıl önce Bosna’da yaşananlar bugün Suriye’de yaşanıyor, Şam’da, Humus’ta, Bağdat’ta yaşanıyor.

 

''ÜLKEMİZDE PARLAK BİR İKTİDAR VAR''

 

Yunanistan’da insanlar bankadan 50 Euro bile çekemeyecek durumdayken, ülkemizde 12 yıldır güçlü bir iktidar, parlak bir iktidar var. Bugün dahi Tayland’dan gelecek olan Uygur Türkleri’nin hesabını yapıyorduk. Kulağımızın biri dünyanın her yerinden gelecek mültecilerde. Bu manevi bir borcun ödenmesidir.

 

''MİLLİ İRADENİN ORTAYA ÇIKARDIĞI TABLONUN GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ''

 

Birileri Türkiye'ye şunu demeye çalışıyor; çekilin Srebrenitsa'dan, Ortadoğu'dan ve Ortaasya'dan vazgeçin iddialarınızdan, sizin neyinize, çekilin ve kendi dünyanızda iç gerilimlerle yaşayın.

 

Milli iradenin 7 Haziran'da ortaya çıkardığı tablonun gereğini yapmak zorundayız. Evet milli irade bizi tek başına iktidar yapmadı ama en yakın partiye yüzde 16'lık farkla yüzde 41'lik oranla AK Parti'ye bu ülkenin geleceğini emanet etti. Bunun gereğini yapacağız.. Yüzde 41'in hakkını, hukukunu hiçbir zaman tartışma konusu yapmayız.

 

''İSTİŞARELER YAPTIK''

 

Milli irade platformu, milli iradeye yapılan komplolara karşı saygın çevrelerden, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu platformdur. 7 Haziran’dan bu yana AK Parti içinde geniş kapsamlı istişareler yaptık.

 

''BUNA ASLA İZİN VERMEYİZ''

 

Bütün sivil toplumun şunu bilmesini isterim ki 12 yıl içinde gerçekleştirdiğimiz demokratik kazanımların hiçbirisinden bir adım, bir milim dahi geri gidilmesine izin vermeyiz. Kimse, Türkiye'de tekrar 28 Şubat şartlarının, tekrar 12 Eylül şartlarının, olağanüstü hallerin, sınırlamaların, kısıtlamaların olacağı bir dönemi hayal etmesin ya da böyle bir dönemin geleceği kaygısını taşımasın.

 

''İLK TEMASLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ''

 

İlk turda tarafların yaklaşımlarını, ortada olabilecek konularla ilgili ilk temasları gerçekleştireceğiz. Biz bugünlerin psikolojisi ve feragati içerisinde muhattaplarımıza yaklaşacağız ve ülkemizi bir an dahi hükümetsiz bırakmamak için inşallah bir sonuç alınabilir.

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.