Başbakan'dan PKK Açıklaması

Başbakan'dan PKK Açıklaması

Başbakan, Akil İnsanlar'la yaptığı toplantıda "PKK yurt dışına çıktı, hükümet de adım atsın" görüşü dile getirilince şok gerçeği açıkladı.

Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Sorunlar, tespitler ve çözüm önerilerinin yer aldığı 7 bölgeye ait raporlar tek tek Başbakan'a sunuldu.
 
ŞOKE EDEN GERÇEĞİ AÇIKLADI
 
Toplantı sırasında "PKK yurtdışına çekildi, 1'inci aşama tamamlandı. Şimdi hükümetin adımları bekleniyor" şeklindeki bir görüş ifade edilince Başbakan şok gerçeği açıkladı: "Terör örgütünün yüzde 85'i hala içeride. Örgütün sadece yüzde 15'i çekildi"
 
İŞ ADAMLARINDAN HARAÇ İSTİYORLAR
 
Başbakan, PKK'nın tesis basıp insan kaçırdığını ve 1 ila 5 milyon lira haraç istediğini belirtti. Yol kesme ve araç yakma eylemlerinin sürdüğünü belirtti. "Bana ulaşan 19 vaka var. HPG'nin faaliyetleri de devam ediyor" diye konuştu.
 
RAPORLAR KİTAPLAŞTIRILACAK
 
Akil İnsanlar Heyeti, 2 aylık inceleme sonrası oluşturduğu raporları Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Erdoğan'a sundu. Akil İnsanlar Heyeti, son toplantısında 7 ayrı bölgeye ait 20 ila 60 sayfalık raporlarını Erdoğan'a iletti. Heyet, raporlarla birlikte 100 sayfayı bulan ve vatandaşların kaygılarını içeren mektup, belge ve bazı raporları da verdi. Rapor ve eklerin tamamının Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'na teslim edildiği öğrenildi. Rapor ve beraberindeki belgelerin titizlikle incelenerek tekrarlardan arındırılacağı ardından tek rapor haline dönüştürüleceği belirtildi. Son olarak, önerileri ve kaygıları içeren bilgilerin kitaplaştırılarak kamuoyu ve medyayla paylaşılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum