Beden Eğitimi ve Spor Dersi Tekrar Zorunlu Ders Olmalıdır!

Beden Eğitimi ve Spor Dersi Tekrar Zorunlu Ders Olmalıdır!

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yapılan değişiklikle 2020-2021 öğretim yılından itibaren beden eğitimi ve spor dersleri zorunlu dersler arasından çıkarılarak seçmeli dersler arasına eklenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yapılan değişiklikle 2020-2021 öğretim yılından itibaren beden eğitimi ve spor dersleri zorunlu dersler arasından çıkarılarak seçmeli dersler arasına eklenmiştir. Talim Terbiye Kurulu tarafından yapılan bu değişiklik kamuoyunca kabul görmemiş ve beden eğitimi ve spor derslerinin tekrardan zorunlu dersler arasına alınması yönünde kamuoyunda beklenti oluşmuştur.

Anayasamızın 59. maddesi uyarınca her yaştaki Türk vatandaşının beden ve ruh sağlığının geliştirilmesi için gereken tedbirlerin devlet organlarınca alınması gerekmektedir. 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2. maddesinde Türk milli eğitim sisteminin genel amaçları düzenlenmiştir. Mezkur maddenin 2.fıkrasında “Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek” ifadelerine yer verilerek milli eğitim sisteminin genel amaçları arasında öğrencilerin beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinin izlenmesi 2023 Eğitim Vizyon belgesinde de yer almaktadır. Bu amaca ulaşmanın en önemli faktörlerinden biri de öğrencilerin her hafta düzenli olarak beden eğitimi ve spor derslerini okumaları gerekmektedir. Bu bakımdan ortaöğretim çağında olan öğrencilerimizin sağlıklı bir beden ve ruh gelişimi için beden eğitimi ve spor dersini okumalarında büyük yarar bulunmaktadır. Hatta, beden eğitimi ve spor derslerinin haftalık ders saatlerinin artırılması büyük önem arz etmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Talim ve Terbiye Kurulu kararının tekrardan gözden geçirilerek beden eğitimi ve spor dersinin tekrardan zorunlu dersler arasına alınmasını talep ettik.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.