Benim adım Bülent Arınç… Bu davaya ömrümü adadım

Benim adım Bülent Arınç… Bu davaya ömrümü adadım

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Ankara’daki son tartışmalarla ilgili olarak açık ve net konuştu. Arınç, “Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir” dedi.

Çankaya Köşkü’nde ilk kez toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açık ve net konuştu. Arınç, “Yeni bir siyasetçi değilim. Sözlerimi yanlış anlamak kaygısından kaynaklandı. Cumhurhurbaşkanımızla hukukumuzun yıllar öncesine dayandığını ve o süreçten geldiğimizi bilmeniz lazım. Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamız mümkün değildir. Benim adım Bülent Arınç… Ben evimi, ailemi bu dava için harcamış, tüketmiş bir insanım. ” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifaya davet eden mesajlarıyla ilgili olarak da “Beni istifaya davet etmek senin hakkın değil, haddin de değil. Okkalı cevap vermeyi aklıma getirdim ama yapamayacağım.” Şeklinde konuştu.

İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları:

“CUMHURBAŞKANIMIZ HALKIN KAHRAMANIDIR”

Cumhurbaşkanımıza nezaketsizlik yapmayız, hukukumuz kardeş hukukudur bunu bilin. Sayın cumhurbaşkanımız devletin başıdır, bizim liderimizdir, çile insanıdır, aile reisidir. Halkın kahramanıdır. Sayın cumhurbaşkanımız bazı konularda duygularını ifade ediyor ve ifade ederken. Onu yanlış bulduğumuzu söylemek değil, olayın eksik kalmış noktalarını tamamlamaktır. Ben hükümetin bir üyesiyim hükümetimi elbette savunurum, eksik bilgileri tamamlamak da görevim olur.

“KİMSENİN ÇANTASINI TAŞIMADIM”

Konuşmamı analiz ederseniz polemik göremezsiniz. Benim sözlerimi o hiç yanlış anlamaz, ben de onun sözlerini hiç alçaltıcı kabul etmem. Çözüm süreci ve diğer konularda cumhurbaşkanımız eksik bilgilendirdiysek kusuru kendimizde ararız. Sözler ortadadır, arkasında. Ben cam gibi bir adamım önüm arkam bellidir. Kimsenin adamı değilim, kimsenin çantasını taşımadım. Ben evimi, ailemi bu dava için harcamış, tüketmiş bir insanım.

“BENİM ADIM BÜLENT ARINÇ”

Sayın başbakanımla Bütün şerefimle temin ediyorum. Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ama. Ama bizim o görüşmeleri başkaları dışarı başka aksettirmiş olabilir. Benim adım Bülent Arınç. Her mikrofon uzatılışında bunu açıklamak zorunda mıyım? Ben uzatılan mikrofondan kaçmamış bir adamım.

Koltuğa zamkla yapışmış bir insan değilim. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Cumartesi akşamı Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız görüştü ama özel kalem müdürü değilim içeriğini bilmiyorum.

ÖCALAN’IN MEKTUBU

Öcalan’ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor. Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum.

"İZLEME HEYETİ 5-6 KİŞİ OLACAK"

İzleme heyeti bizim kabulümüzdür. İzleme heyetinde bulunacak kişilerin Akil İnsanlar içinden olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 15-16 kişiden bahsedildi ama sonradan yalanlandı. Bunun sayısının 5-6 civarında olacağını düşünüyorum. Ama bizim düşüncemiz yetmiyor. Onların da onayını almamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci başlatan insan olarak bilgilendirilmelidir.

"DİYALOG BAŞKA MÜZAKERE BAŞKA"

Bizim kabul edemeyeceğimiz noktalar tabii ki vardır. Eşme'den bahsedilmiş olması gibi. Bir şey yapılacaksa örgütün terminolojisiyle yapılamaz. Diyalog başka bir şey müzakere başka bir şey. Biz müzakere sözünü kabul etmiyoruz. Henüz o noktada değiliz. Biz anayasa ile bağlıyız, kanunlarla bağlıyız."

Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın Başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir.

 

Haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.