Biri Hariç Diğerlerini Yok Sayan İl Müdürüne "Devlet" Terbiyesi Hatırlatması!

Biri Hariç Diğerlerini Yok Sayan İl Müdürüne "Devlet" Terbiyesi Hatırlatması!

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü, bugün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi paylaşımda "Eğitim çalışanlarının sorunlarını tek muhatabımız olan... " ifadesine yer verdi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü, bugün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi paylaşımda "Eğitim çalışanlarının sorunlarını tek muhatabımız olan... " ifadesine yer verdi.

Müdür Miraç Sünnetçi, 3 Şubat 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda; Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan'la birlikte olduğu fotoğrafla şu paylaşımda bulundu: 

"Eğitim çalışanlarının sorunlarını tek muhatabımız olan yetkili sendika başkanımızla promosyon ve diğer konuları istişare ettik. Eğitim camiamıza hayırlı olsun. @mavimarmara03"

Söz konusu paylaşıma sosyal medyadan tepkiler yağdı. 

328553264_958540311796382_3111061961766597089_n.jpg

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin yapmış olduğu paylaşımda il müdürüne sert tepki gösterdi. Engin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Babanın koltuğunda değil, Devletin Makamında oturuyorsun Müdür Efendi!

Tek muhatabım diyerek Eğitim Çalışanlarının tamamını kucaklayamayan bir Müdürün Eğitim Çalışanlarına geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor insanın diline!

Halâ aymazlıktasınız , halâ Devlet Adamlığı vasfından, dilinden biganesiniz! Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve ona bağlı taşra teşkilatları diğer Devlet Kurumlarının olduğu gibi herkesle muhatap ve herkesin muhatabıdır!"

Gelen tepkiler bununla da sınırlı kalmadı. Sosyal medya hesaplarından il müdürüne yöneltilen tepkilerden bazıları şöyle:

"Müdür Bey, Türk Devlet terbiyesi ve Bürokrasi Kültürü; bölünme kabul etmez, çalışanını ayrıştırmaz ve kutuplaştırmaya yer vermez! Ancak töreden yoksun olanlar bu detayları da tıpkı banka promosyonlarında yetkili makamın İlçe Milli Eğitim Müdürleri olduğunu da bilmez. Bilin istedim!"

"Sizin gibilerin yüzünden hem milli eğitim bakanlığı hem cumhur ittifakı zor durumda kalıyor. Sorunlu değil sorumlu olmak lazım. Siz sadece bir sendikanın değil tüm Afyon daki öğretmenlerin müdürüsünüz. Sadece o Sendikayı muhattap kabul edeceksen maaşını da oradan al .Bu daha etik"

"Eğitim çalışanlarının sorunlarında "tek muhatabınız" olan yetkili sendika başkanınızın; genel müdürlüğe giden yolda, sizin en büyük destekçiniz olacağına inanıyoruz @miracsunnetci bey!"

"Tek muhatabım diyerek Eğitim Çalışanlarının tamamını kucaklayamayan bir Müdür... Cumhur ittifakının sayesinde oturduğu koltukta seçimler öncesi eğitim çalışanları arasında ayrımcılık yapıyor. Neden acaba..."

"Şahsen bir İl Milli Egitim Müdürüne yakıştıramadigim paylaşım olmuş. Siz İl Müdürü olarak tüm sendikalara eşit mesafede olmanız lazım. Ebs haricinde bir STK nin getirdigi sorunları yok mu sayacaksiniz?"

İL MÜDÜRÜNDEN YENİ AÇIKLAMALAR

Gelen tepkiler üzerine yukarıdaki twitini silmek zorunda kalan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, yeni açıklamalar yaptı. 

Açıklamasında "Dünkü yetkili sendikamızlada Prosmosyon konusunda imza yetkisi kendilerinde oldugu için konumuz PROSMOSYON idi ordada belirttim. Her paydaşımızın fikir ve görüşlerine açık olduğumuzuda her toplantıda diğer sendika başkanlarımada ilettim. Anket çalışması paydaşlığa delildir. Değerli Arkadaşlarım Afyon merkez de promosyon çözümü ile ilgili TÜM öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına anket gönderdim Kendilerinin karar vermisini ve 08.02.2023 tarihinde gelen sonuca göre kararın ona göre alınacağını duyurduk. Her öğretmenimizin fikri bizim önemlidir" dedi.

aciklama.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum