Bu suçlamalar onuruma dokunuyor

Bu suçlamalar onuruma dokunuyor

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ: "Bu suçlamalar onuruma dokunuyor"

 

Ergenekon davasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, "Bu suçlama onuruma dokunuyor. Terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak tirajikomik bir durum. Bunun için de savunma yapmayacağım" dedi
 
Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan ve açıklanan savcılık mütalaasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, dün Silivri Cezaevi'nde Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ile görüştü.
 
"SAVUNMA YAPMAYACAĞIM"
Terzioğlu, Başbuğ ile mütalaannın açıklandığı saatlerde yaptığı görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Başbuğ'un hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak, "Bu suçlama onuruma dokunuyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı'yım. Böyle bir silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak tirajikomik bir durum. Hakkımızda verilecek kararı biliyorum. Takdiri Türk milletine bırakıyorum. Bunun için de savunma yapmayacağım" dediğini belirtti.
 
 
 
"BAĞLILIĞIM ORTADA"
Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un, "Hayatımda hiç hukuksuz davranmadım. Demokrasiye olan bağlılığım da ortadadır" dediğini vurguladı. Terzioğlu, "Sayın Başbuğ, hayatının son 20 yılını terörle mücadele ile geçirdiğini ifade etti. Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı olduğu yıllarda da, birilerinin düşündüğü ve iddia ettiği şekilde değil, bütün maddi ve manevi varlığını ortaya koyarak, ülkemizin başına bela edilen terör sorununun ortadan kaldırılması için çalıştığını anlattı. Bu çalışmalarına da çok kişinin tanıklık ettiğini belirten Sayın Başbuğ, 'Şimdi bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım' dedi. Hakkındaki suçlamaların onuruna dokunduğunu ve sindiremediğini de vurgulayan Başbuğ, bu nedenle mahkemede savunma yapmayacağını söyledi" diye konuştu.
 
Terzioğlu, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sağlığının iyi moralinin de yerinde olduğunu belirtti.
 
"İMRALI'YA HEYET ASKERE MÜEBBET"
Mütalaanın açıklanmasının ardından hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası istenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un resmi Twitter hesabından "İmralı'ya heyet, Türk Askerine müebbet..." yazıldı.
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.