CHP, eğitim ve işsizlik?

CHP, eğitim ve işsizlik?

Siyasi partiler seçim çantalarını açmaya başladılar. Peyderpey onları sizlerle paylaşacağız... Bakalım eğitim, bilim ve gençlik konularında kim ne vaat ediyor, hep birlikte göreceğiz...

Abbas Güçlü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, her ne kadar seçim beyannamesini 19 Nisan'da açıklayacağına vurgu yapsa da önemli projelerini satır başlarıyla duyurmaya başladı.

Örneğin köy okullarının yeniden açılacağını, bursların asgari ücret düzeyine yükseltileceğini, harçların tümüyle kaldırılacağını, işsiz öğretmenlerin atanacağını duyurmuştu.

Okulda öğrenci ve öğretmenlere ücretsiz yemek projesini ise ilk kez açıkladı.

İsterseniz gelin önce bu konudaki sözlerine kulak verelim sonra da uygulanabilirliğine bakalım.

Okulda bedava yemek!

"En önemli sorunlarımızdan biri de eğitim. Eğitimin hangi durumda olduğunu öğrenmek istiyorsanız annelere soracaksınız. Anneler size sözüm söz, CHP iktidarında çocuklarınızı sabahleyin okula iki yanağından öperek ve huzur içinde göndereceksiniz. Beslenme çantasına da gerek yok. Çünkü çocuk yemeğini okulda yiyecektir. Onu sağlayacağız. Ve bu eğitim düzenini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa eğitim yoluyla ulaştıracağız, hiç kimsenin endişesi olmasın..."

Kılıçdaroğlu'nun sözleri iddialı ama bunu nasıl başaracağının ayrıntıları yok. Muhtemelen onları da 19 Nisan'da açıklayacak.

Bu konuda ciddi hazırlıklar yaptıklarını biliyoruz. Geçtiğimiz ay dünyada iyi eğitim deyince akla gelen ilk ülkelerden biri olan Finlandiya'nın bu alandaki tepe yöneticilerinden birisini getirip, Şafak Pavey'in koordinatörlüğünde arama konferansı yapmışlardı.

Kılıçdaroğlu o toplantıda da eğitimin öncelikli icraatlarından biri olacağını söylemişti.

Umarız devamı gelir ve umarız Şafak Pavey, mücadeleci ve kararlı kişiliğiyle verilen bu sözlerin takipçisi ve uygulayıcısı olur!..

En acil sorun işsizlik!

Gençlerin de, anne babaların da, en acil sorunu işsizlik. Yapılan araştırmalar da bunu çok net ortaya koyuyor.

İşsizlik konusunda inandırıcı projeler ortaya koyan partiler, kesinlikle bir adım öne çıkacaklardır.

Tıpkı Yunanistan'da olduğu gibi bu seçimde, bizde de, siyasi görüşler ve inançlar üzerinden değil, cüzdana sağlanacak desteğe göre, oyların rengi belirlenecek.

Peki, Kılıçdaroğlu dünkü Kartal mitinginde bu konuda ne dedi:

"Bu toplumu en derinden sarsan sorun işsizlik. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Siz hiç malum zihniyetten işsizliği çözeceğiz diye bir laf duydunuz mu? 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum, işsizliği çözeceğiz diye bir laf ettiler mi size? Ama ben söylüyorum.

Türkiye'nin en temel sorunu işsizliktir. Bütün kötülüklerin anasıdır işsizlik. İşsizlik illetinden bu toplumu kurtaracağız. İşsizliğin de kökünü kazıyacağız. Onu da sıfırlayacağız. Yaşanacak bir Türkiye sözü veriyorum size. Yeter ki birlik olalım, yeter ki beraber olalım. Kuşku duymadan, acaba demeden, üşenmeden, yorulmadan, bölünmeden milletçe birbirimize tutunarak, birbirimizi destekleyerek önünde durulmaz büyük bir güç olarak bu ülkeye gerçek anlamda milletin iktidarını hep beraber getirelim..."

Sorun belli de çözüm?

Eğitim, bilimsel üretkenlik ve işsizlik konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu herkes biliyor ve söylüyor. Asıl önemli olan, bu sorunların nasıl çözüleceği.

İktidar yine Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılanlardan daha fazlasını yaptık diye söze başlayacak ama sonuç ortada.

Asıl önemli olan, iktidarın ne söyleyeceğinden çok muhalefetin ne diyeceği.

Kılıçdaroğlu bakın bu konuda da ne diyor:

"Ayın 19'unda pazar günü Ankara'da Türkiye programını açıklayacağız. Yaşanacak bir Türkiye programını açacağız.

Çözümlerimiz orada. Bütün çözümleri ayrıntılarıyla anlatacağım. 77 milyon yurttaşımın emin olmasını isterim, size söylediğim, vaat ettiğim her şeyin kuruşu kuruşuna maliyetinin hesaplandığını bilmenizi isterim.

Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım, neyin ne olduğunu, paranın nasıl toplandığını, nasıl harcandığını en iyi bilen kişiyim.

Arzu eden varsa, bilmiyor birisi diyorsa, onunla da onun arzu ettiği yerde tartışmaya hazırım."

Özetin özeti: Hele önce bir programınızı görelim, nasıl ve kimlerle, ne kadar sürede hayata geçireceğinizi anlatın, sonrasını sonra konuşuruz...

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum