CHP'den Demirtaş'a flaş koalisyon yanıtı!

CHP'den Demirtaş'a flaş koalisyon yanıtı!

Demirtaş'ın "AK Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de kapsayan bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek veririz." sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan yanıt geldi.

Demirtaş'ın sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Öyle görüyorum ki kimse CHP'siz bir koalisyon ihtimalini bile düşünemiyor, HDP destek verecekse gelsin o zaman, içine girsin, sorumluluk alsın" dedi.

internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Altay'ın açıklamaları şöyle:

CHP'SİZ KOALİSYON İHTİMALİ DÜŞÜNÜLEMİYOR


"Öyle görüyorum ki kimse CHP'siz bir koalisyon ihtimalini bile düşünemiyor, herkes CHP'li bir model arayışında. Bu da aslında bizim hem Kürt sorunu konusunda, hem dış politika konusunda, hem de diğer bütün konularda ne kadar tutarlı bir politika izlediğimizin bir göstergesidir, bunu böyle okumak lazım. 

HERKESE AYNI MESAFEDEYİZ

Çok değişik seçenekler var, bu seçimler 5-6 ayrı hükümet modelinin hayata geçirilebilecek şekilde neticelendi. Şu aşamada bizim açıkladığımız 14 maddelik ilkeler çerçevesinde, Genel Başkanımızın da dün söylediği gibi bütün partilere aynı mesafedeyiz.

HDP GELSİN SORUMLULUK ALSIN

HDP dışarıdan destek vereceğini açıklıyor, destek verecekse içine girsin, sorumluluk alsın, bunu biraz sorumluluktan kaçmak olarak da anlıyorum, böyle düşünmek mümkün. Hem sorumluluktan kaçmak gibi algılanır hem de bir yandan CHP'nin değerine, önemine vurgu yapmış oldu, o açıdan da kıymetli.

HDP'nin, CHP'nin 14 maddelik ilkelerini yeterli bulmadığını söylediğini hatırlattığımız Altay şunları ifade etti:

İLK MADDEDEN İTİBAREN...


Eğer onların söylediği Kürt sorunu ise, daha birinci maddeden itibaren hukukun üstünlüğü başlığında ve alt parametrelerinde Kürt sorunu var, bana göre onda bir sorun yok. Birkaç maddede özgürlüklere atıf var, özgürlüklerin önünü açacağız, bu da yine Kürt sorununun çözümü noktasında önemli bir ana parametre olur.

DEVLET KİNLE YÖNETİLMEZ ANLAYIŞINDAYIZ

Biz mümkünse muhalefet bloğunun belli prensipler çerçevesinde bir hükümet kurmasının daha yararlı olduğunu düşünüyoruz ama dün Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi hiçbir partiyi yok saymayız. Daha ziyade partiyi değil, Türkiye'yi düşünüyoruz ve devlet kinle yönetilemez anlayışı içinde görüşmeye, uzlaşmaya açık olmak durumundayız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum