Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben Türkiye'nin Muhtarıyım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben Türkiye'nin Muhtarıyım

Saray'da muhtarlarla 6. kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de bir nevi Türkiye'nin muhtarıyım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla buluştu. Konuşmasında "50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım." diyen Erdoğan, "Ben de bir nevi Türkiye muhtarı olarak ülke çapında milletimize hizmet etme gayreti içindeyim." açıklamasında bulundu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KAYAHAN'I ANDI

"Sözlerimin hemen başında kaybettiğimiz değerli sanatçımız Kayahan Açar'a Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Kayahan kardeşimizin bir şarkısında ifade ettiği gibi şu güzel sözlerle hatırlayacağız: 'Ben Anadolu çocuğuyum, böyle geldim dünyaya. Pişman da değilim. Başakları ellerimle büyütürüm ben. Başaklar eğilir, ben eğilmem.' Bu milletin bu coğrafyanın kalbinin yüreğinin sesi nefesi olan Kayahan'ı bir kez daha rahmetle anıyorum.

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRIYI BİR KEZ DAHA KINIYORUM"

Fenerbahçe futbol kulübüne yapılan saldırıyı buradan bir kez daha kınıyorum. Şiddetin silahlı saldırının olduğu yerde spor bitmiştir. Futbolun esası centilmenliktir, şiddetin hele hele silahlı saldırının olduğu yerde 'spor bitmiş, yerine vandallık gelmiş' demektir. Futbolu bahane ederek vandallık yapanlar sadece kendi takımlarına değil, tüm ülkeye, millete ihanet ettiklerini bilmelidirler. Bu tür hadiselere karşı gerek kulüplerimizin gerekse ilgili tüm kurumlarımızın gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacaklarına ve en etkili şekilde uygulayacaklarına inanıyorum. Bu olayla ilgili de İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışmayla şu anda zaten kısmi olarak bazı delilleri ele geçirmenin yanında, bazı emareler de gözaltında, bunlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

"40 YILI BULAN SİYASİ HAYATIMIN TAMAMINI MİLLETİMLE GEÇİRDİM"

Ben 40 yılı bulan siyasi hayatımın tamamını milletimle birlikte geçirdim, aynı şekilde yoluma devam edeceğim. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum, hakim otorite makamı olarak asla görmedim, görmüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım.

Türkiye'nin ihtiyacı köşesine çekilip hiçbir şeye karışmayan değil tam tersine koşan terleyen çalışan bir cumhurbaşkanıdır. Türkiye'nin içerde ve dışarda tüm meseleleriyle ilgilenmek, görüşlerimi, tekliflerimi, eleştirilerimi ifade etmek, benim milletime karşı hem taahhüdümün hem sorumluluğumun görevidir. Cumhurbaşkanlığı makamına her şeyden el çekmek için değil, daha büyük hizmetler vermek için geldim. Beni yüzde 52 oyla bu makama getiren vatandaşım da inanıyorum ki aynı hassasiyet beklenti içinde.

"BEN DE BU ÜLKENİN MUHTARIYIM"

Burada 50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah. Mahallesindeki fakirleri tespit etmeyen bir muhtar olabilir mi? Mahallesinde hangi evin bacasının tütmediğini bilmeyen bir muhtar olabilir mi? Mahallesi ile mahalle halkı ile irtibatını kesmiş bir muhtar düşünülebilir mi? Ben de bir nevi Türkiye muhtarı olarak ülke çapında milletimize hizmet etme gayreti içindeyim. Bunun için beni eleştireceklerse varsın eleştirsinler. Hiçbir iş yapamayıp bu eleştirilerden uzak kalmaktansa, çalışıp eleştirilere göğüs germeye devam edeceğiz.

SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİ

"BASIN, SAVCININ ŞEHİT EDİLMESİNE ORTAK OLDU"

Savcı Mehmet Selim Kiraz odasına giren iki terörist tarafından şehit edildi. Öncelikle bu alçakça saldırıda şehit edilen savcımıza cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Şüphesiz bu olay birçok bakımından üzerinde hassasiyetle durulması, dersler çıkartılması, ibret alınması gereken bir hadisedir. Bir kısım basın yayın kuruluşlarının en başından itibaren bu hadiseyi insanlığa, ahlaka, vicdana, hakka, hukuka sığmayacak şekilde verdiklerini ifade etmek isterim. Mağdurun değil teröristlerin yanında yer alan bu basın yayın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum. Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına sonuna kadar açan bu kuruluşlar, bana göre savcımızın şehit edilmesine onlar ortak olmuşlardır.

Demokrasinin hak ve özgürlüklerin beşiği olarak kabul edilen batı ülkelerinde böyle bir duruma asla şahit olamazsınız. Bu ülkelerde terörün ve teröristin propaganda aracı haline dönüşen basın yayın kuruluşlarının kapısına anında hukuk eliyle kilit vurulur.

"ÇOK AÇIK NET SÖYLÜYORUM! HERKES ARANACAK"

Çok açık net olarak söylüyorum, evet herkes aranacak, aranmalıdır. Danıştay'da yaşanan olay olduğu zaman bunlar kıyamet koparmadılar mı? Ne dediler: Mürteciler, Danıştay mensubumuzu şehit ettiler' dediler. Sonra arkasından yine bunlar çıktı. Sen avukat mısın? Dürüst müsün? Tamam niye aranmaktan çekiniyorsun. Çantanı da göster, x-ray'den geçsin, sen de x-ray'den geç, iş olsun bitsin. Çünkü yarın vatandaş 'güvenlik güçleri görevini yerine getirmedi, aramadı.

"TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEYEN TERÖRİSTİN ORTAĞIDIR"

Açık söylüyorum. Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır. Bu eyleme terör eylemi diyemeyen herkes, terörün açık destekçisidir. Kimi CHP milletvekillerine, HDP milletvekillerine bakıyorsunuz, teröriste terörist demedikleri gibi müdahale eden güvenlik güçlerini suçlayan, onları devlet terörü ile itham eden görüşler sarf ediyorlar. Yani savcımızı öldüren terörist masum, onlara müdahale eden güvenlik güçleri ise güya devlet terörü uygulayan suçlular. Ben o güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum, onlar görevlerini yaptılar.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

"MEVCUT SİSTEMLE BURAYA KADAR"

Şu gerçeği görmek ve kabul etmek mecburiyetindeyiz. Mevcut sistemle buraya kadar, daha ileriye gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde yeniden patinaj yapmaya, yeniden yerimizde saymaya, hatta gerilemeye başlarız."

haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.