Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "mega projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da TÜMSİAD tarafından düzenlenen iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

TÜMSİAD tavrını samimi bir şekilde ortaya koydu. Milli iradenin yanında yer aldılar. Bu dayanışma sayesinde ülkemiz girdaplardan kurtuldu. 7 Haziran seçimlerinde gördüğümüz izlenimleri aynı çerçevede görüyorum. Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarını koruma noktasındaki tavrını ortaya koymuştur.

ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Türkiye yeni bir hükümet kurma sürecinde. Anayasada tarafıma verilen yetkilere göre bu süreci kolaylaştırmak için elimden geleni yaptım yapacağım. Mecliste en fazla milletvekili bulunan partinin genel başkanına görev teslim ettik.

Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur. Artık Cumhurbaşkanı diğer görevlerinin yanında millete karşı da doğrudan sorumludur.

Cumhurbaşkanı'nın şahsını sevmek ayrıdır, makamına saygı duymak ayrıdır. Kişisel husumetlerini ülkenin menfaatlerinin önünde tutanlar bunların hesabını halka verecektir.

"...KARŞISINDA BENİ BULUR"

Büyük projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur.

Mecliste kazandıkları sandalyelerini kaprise, şantaja dönüştürmek isteyenlere sorumluluklarını hatırlatıyorum. Siyasetçi meseleyi çözemiyorsa, çözecek olan millettir. Milletin sabrı ve tahammülü giderek azalıyor.

SPORCU VE SANATÇILARA YAPILAN SALDIRI

Dün iftara katılan sanatçı ve sporcularımıza sosyal medya üzerinden saldırı yapıldı. Dün bizim iftarımıza katıldıkları için bazı sanatçılarımızın önceden ayarlanmış program ve konserlerini iptal etmeye kalktılar. Biz sonuna kadar sanatçılarımızın ve sporcularımızın yanında yer alacağız. Milletimizin bunların hepsini görüyor. İnşallah ilk fırsatta, ilk seçimde milletimiz bu tahammülsüzlere hak ettiği cevabı verecektir.

 

HABER10

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.