Cumhurbaşkanı'ndan Çanakkale Tepkisi

Cumhurbaşkanı'ndan Çanakkale Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de 23 Nisan vesilesiyle çocukları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de çocukları Cumhurbaşkanlığı Küliiyesi'nde ağırladı, koltuğunu minik kız çocuğuna devr etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Çanakkale'nin öneminden bahsederken kendisini ziyarete gelen çocuklardan 11 tanesinin Çanakkale'yi ziyaret etmediğini öğrenince tepki gösterdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Cuhmurbaşkanlığı Küllliyes'ine hoşgeldiniz. TBMM'nin 95. yılında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz.
"SİZLER YARININ GELECEĞİSİNİZ"
Çocuk bayramı rastgele alınmış bir karar değil. Dualarla, salavatlarla açılan Meclis'in fotoğrafına baktığınızda çocukları görüyorsunuz. Meclis'imiz çocuklarla açılmış, onların geleceği için kurulmuştur. Bugün buralara ziyaretlere gelen sizler yarın buraları yöneteceksiniz.

Temennim odur ki seçme seçilme yaşı 18'e inecek. İçinizden milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıksın.

"EĞİTİMDE BÜYÜK REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK"
Son 12 yılda çocuklarımızın geleceği içni büyük mesafeler kat ettik. Özellikle eğitim alanında büyük reformlar yaptık. Anne ve babalarınıza sorun. Onların yaşadıkları eğitim sistemine bir de sizin gördüğünüz eğitime bakın. Eminim hayretler içerisinde kalacaksınız.

CUMHURBAŞKANINDAN ÇANAKKALE TEPKİSİ
Çanakkale'nin 100. yılını idrak edeceğiz. Dünyaya barış mesajı vereceğiz.
Çanakkale'ye kaç kişi gitmedi?

11 kişi gitmemiş. Böyle şey olur mu? Onların okullarına bir bakmak lazım. Çanakkale'yi görmeden olmaz. Orayı yerinde görmek size tarih şuuru verecektir. Kabristanı ziyaret ederken göreceksiniz Tiflis'ten, Bosna'dan, Filistin'den isimler göreceksiniz.

Bakanlığımız bununla ilgilenecek ve sizleri yakın zamanda Çanakkale'yle buluşturacak.

"2071 BUGÜNLERDEN ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

Tarihlerinden kopan milletler yaşayamaz. O gün Kazakistan'ı ziyaret ettik. Hoca Ahmet Yesevi'yi bilmeyen, Hacı Bektaş'ı bilemez. Malazgirt'i bilmeyen Söğüt'ü bilemez.

Sizler 2071'i göreceksiniz. Bizler o günleri göremeyeceğiz. O günler bugünlerden çok daha güzel olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.