Cumhurbaşkanlığı'ndan Suruç ve DEAŞ açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan Suruç ve DEAŞ açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şanlıurfa Suruç'ta yapılan saldırısı ve sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:
"Türkiye'nin, DAEŞ de dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı olduğu, terörün her türüyle mücadele etme konusundaki kararlılığı izahtan varestedir. Buna mukabil PKK'nın terör eylemlerine karşı çıkmayan, tersine onu şirin göstermek ve meşrulaştırmak için çaba sarfedenlerin durumu da ortadadır."
DEAŞ İDDİALARI GERÇEK DIŞIDIR

"Türkiye'nin DAEŞ terörünü kınamadığı, mensuplarına karşı operasyon yapılmadığı biçimindeki iddialar da tamamen gerçek dışıdır. Türkiye, DAEŞ'i 2013 yılının Ekim ayında terör örgütleri listesine almış, bu uygulama kapsamında bugüne kadar örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen yabancı uyruklu bin 600 kişi sınır dışı edilmiş, 15 binden fazla kişiye ülkeye giriş yasağı konmuştur."
HDP VE DEMİRTAŞ'A SERT TEPKİ

"(Suruç'taki terör saldırısı) Konuyla ilgili olarak güvenlik birimlerimizin ve adli makamların kapsamlı çalışmaları devam etmektedir. Tüm bu gerçekler ortadayken, bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, milletimizi acıya boğan terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri gerçekten esef vericidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.