Dağlıca'da neler oldu?

Dağlıca'da neler oldu?

2007 yılında 12 askerin şehit edildiği Hakkari Dağlıca, alçakça bir pusuya daha sahne oldu. Operasyona giden iki araca düzenlenen mayınlı saldırıda 16 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı. Jetler bölgeye bomba yağdırdı.

Türkiye dün Hakkari'den gelen bir saldırı haberi ile yasa boğuldu. Yüksekova'da Dağlıca bölgesinde düzenlenen mayınlı saldırıda 16 asker şehit oldu.

UZAKTAN KUMANDALI

Kalleş saldırı dün akşam saat 19:30 civarında gerçekleşti. Dağlıca Tabur Komutanlığı'dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

16 ASKER ŞEHİT OLDU

Teröristler ardından da konvoya ağır silahlarla kurşun yağdırdı Saldırıda araçlarda bulunan 16 asker şehit oldu, çok sayıda asker de yaralandı. Yaralı askerler, hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kuruldu ve yağışlı hava koşullarına rağmen çatışmalar sabaha kadar devam etti. Teröristlerin mevzileri de havadan vuruldu. F4 ve F16'ların 12 hedefi yerle bir etti. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Gazetemizin baskıya girdiği saat 02:00 itibariyle saldırı ve şehit sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı.

TAM 400 KİLO C-4 PATLATILDI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler yola 100 metre aralıklarla tuzakladıkları 400 kilo C-4 plastik patlayıcıyı, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona giden iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırıda çok sayıda şehit ve yaralının olduğu belirtildi.

PATLAYICIYI YAĞMURLU VE SİSLİ HAVADA DÖŞEDİLER

Teröristlerin 400 kiloluk bombayı yağmurlu ve sisli havadan da yararlanarak yola döşedikleri ortaya çıktı. Hainler 400 kiloluk patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

SICAK TEMAS KURULDU

Şehit ve yaralıların olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü gelen bilgiler arasında.

250 TERÖRİST ÇEMBERE ALINDI

Olumsuz hava koşullarına rağmen, takibi sürdüren Jandarma özel birlikleri, saat 19.00-19.30 aralığında 60 hainden oluştuğu belirlenen PKK'lı grubu çembere aldı. Gruba destek için sızan 250 kişilik PKK'lı grubun da yerini belirleyen güvenlik güçleri, hava destekli operasyonlarla çembere aldı. Havalanan F4 ve F16'lar 10'a yakın hedefi imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. Aynı bölgede 14 Ağustos 2015 tarihinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik düzenlenen roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ise 3 asker şehit düşmüş, 6 asker de yaralanmıştı.

Bu arada Uludoruk(Reşko) adlı bölgede yuvalanan teröristlerin saldırının ardından, kamplarına kaçmaya çalıştıkları bildirildi.

İLK SALDIRI DEĞİL

Dağlıca bölgesinde bulunan 3'üncü Motorize Piyade Taburu'na 21 Ekim 2007 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 12 asker şehit olmuş, 17 asker yaralanmıştı. Teröristler kaçırdıkları 8 askeri de bir süre ellerinde tutmuşlardı. Çatışmada 32 terörist de ölü olarak ele geçirildi.

Helikopterler kalkamadı

Hain saldırıda PKK'lıların mayınları 100 metre aralıklarla döşediği öğrenildi. Katillerin ardından da konvoydaki askerlere bir çok noktadan kurşun yağdırdıkları belirtildi. Saldırada yaralanan askerlerden 6'sı zırhlı araçlarla Yüksekova Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Şiddetli yağmur nedeniyle helikopter kalkamadığı için yaralıların burada tedavi edildiği belirtildi. Yüksekova'oaki yaralı askerlerin durumun iyi olduğu dile getirildi.

Şehit ve yaralı haberlerinin gelmesi ile birlikte Hakkari'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Her ihtimale karşı hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi. Öte yandan saldırısının gerçekleştiği bölgede, önceki gün 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğinin imha edildiği, saldırıda kullanılan mayının ise yola yeni döşendiği tespit edildi.

 

Acil kodlu toplantı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, acı haberi Konya'da Türkiye-Hollanda maçını izlerken öğrendi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye ile Hollanda Futbol Milli Takımları arasındaki karşılaşmayı izleyen Davutoğlu, gelen haberler nedeniyle maçtan erken ayrıldı. Konya'dan özel uçak "DAP" ile saat 21.30'da Ankara'ya giden Davutoğlu, Ankara'da güvenlik birimlerini topladı. Başbakanlık Resmi Konut'taki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müseteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı. 2 saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.