Davutoğlu açıkladı MHP'yle devam edeceğiz

Davutoğlu açıkladı MHP'yle devam edeceğiz

Başbakan Davutoğlu, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda koalisyon hükümeti görüşmeleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Davutoğlu, MHP'nin şu an görüşme yapmak istemediğini ama temas halinde bulunduklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlui, CHP ve MHP ile yaptıkları koalisyon görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "MHP, şu anda hükümet ortaklığı görüşmesi yapmak istemediğini ifade ettiler ama temas halinde olmaya da karar verdik ve MHP ile de Sayın Faruk Çelik koordinasyonunda yürütülen çalışmalar da sürüyor. İcap ettikçe tespit ettiğimiz temas noktaları üzerinden çalışmalar sürecek" dedi.

davutoğlundan-koalisyon-açiklamasi-mhpye-gidiyorlar.jpg

"7 HAZİRAN'DAN BUGÜNE YAŞANANLAR..."

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde 103'üncüsü düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçmiş dönemlerdeki siyasi tablolar hakkında bilgi vererek, "Bugün terörün sözcülüğünü yapan bazı siyasiler o günlerde sevinç ve zafer çığlıkları içinde birçok şehrimizde kalaşnikoflarla kutlama cürreti göstermişti. O günleri hatırlarsınız bazı partiler bloklardan bahsetmişlerdi, AK Parti'nin seçiminin kaybettiği iddiası ve Türkiye'de yeni bir dönemle birlikte AK Parti karşıtlığına dayalı siyasi bloklaşma olacağı iddiası gündeme getirildi.

Biz, sabırla hem bize verilen mesajı, halkımızın verdiği mesajın gereğini yapmaya çalıştık. Sadece ve sadece Türkiye için parti çıkarlarımızın ülke çıkarlarının önüne geçmeyeceğini gösteren tavrı ortaya koyduk. Bütün milletimizin önünde cereyan etti 7 Haziran'dan bugüne yaşananlar" ifadelerini kullandı.

davutoğlundan-koalisyon-açiklamasi-mhpye-gidiyorlar.20150730145620.jpg

"MHP İLE HÜKÜMET ORTAKLIĞI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Siyasi partiler ile yapılan istikşafi görüşmeleri hatırlatan Davutoğlu, "Vatandaşlarımız şahittir, kullandığımız dilden herkes bir anlamda Türkiye'de yeni bir siyaset başlatma iradesini ve bu anlamda da AK Parti'nin seçim sonuçları ve milli iradeyi doğru okuma gücünü görmüştür. Hiçkimseyi dışlamadık. özellikle yaptığımız hükümet ortaklığı görüşmelerinde muhalefet parti liderlerinin olumlu tavırları ve ziyaretimiz esnasında farklı görüşler olsa da bu görüşmeler esnasında CHP ile istikşafi anlamda karşılıklı olarak fikirlerimizin test edileceğini görüşmeleri başlatma kararı verdik.Bu, bir koalisyon müzakeresi aşaması değil.

Her iki tarafın heyetleri biraraya gelerek bir şekilde AK Parti ve CHP'nin kanaatlerini karşılıklı olarak not edecekler. Dün de evvelsi gün de bu toplantılar başlatıldı. Bu hafta içinde bu görüşmeler devam edecek, daha sonra bunlar Genel Başkanlara aktarılacak. MHP şu anda hükümet ortaklığı görüşmesi yapmak istemediğini ifade ettiler ama temas halinde olmaya da karar verdik ve MHP ile de Sayın Faruk Çelik koordinasyonunda yürütülen çalışmalar da sürüyor. İcap ettikçe tespit ettiğimiz temas noktaları üzerinden çalışmalar sürecek" diye konuştu.

"HDP İLE GÖRÜŞTÜK AMA..."

Davutoğlu, "Seçim sarhoşluğu içinde AK Parti ile asla diyen HDP ile de görüştük ama terör konusundaki tutumları sebebiyle bu konuda herhangi bir mesafe almamızın mümkün olmadığını ifade etmek isterim. Hükümet ortaklığı konusunda sürdürdüğümüz açık ve ilkeli tutumu bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum