Davutoğlu: Bu seçim son olacak

Davutoğlu: Bu seçim son olacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DEİK ve Goldman Sachs ev sahipliğinde Plaza Hotel'de düzenlenen 7. Türkiye Yatırım Konferansı'nda konuştu.

KIVANÇ EL New York

Davutoğlu, Türkiye'de son 2 yılda dört seçim yapıldığını hatırlatarak, ekonomi yatırımcılarına, "7 Haziran öncesinde 81 ile gittim, bu kez de en az 40 ile gideceğim. Şimdi ikinci turu yapacağım. Bu sefer umarım son olacak. Demokrasi, güç kaynağıdır. Hiçbirinizin bu seçimin Türkiye için bir yük olduğunu düşünmesini istemem. Kasım ayının 1'inde bir belirsizlik olmayacak, bizim geleceğimiz için bir belirlilik kaynağı olacak" diye seslendi. Davutoğlu, seçimlerden hemen sonra Türkiye'nin ekonomik reformlara odaklanacağını ifade ederek, "Adli reformlar, demokratik reformlar yani toplumun yapısal dönüşümünü sağlayacak reformlar yapacağız. Bu sayede daha iyi bir vizyon sahibi olacağız" dedi. Dünya ekonomisindeki değişimlere Türk ekonomisinin rahatlıkla yanıt verebildiğini kaydeden Davutoğlu, "Kasım'daki seçimlerde ne olursa olsun, ki ben sizi iyi şeyler olacağına temin ederim, ekonomideki bu güzel göstergeler devam edecek" dedi.

'G-Herkes olma zamanı'

Davutoğlu, BM'de düzenlenen yüksek düzeyli "İnsani Zirve"sinde, mültecilerle ilgili olarak, "Uluslararası camia mültecileri rakam, istatistik olarak görmekten vazgeçsin, her bir rakam insandır. Bu insanlar hayatta kalmaya çalışıyor" dedi. Davutoğlu, G-7, G-20, G-77 gibi tanımlamalardan vazgeçilmesi gerektiğini de ifade ederek, "şimdi G-Herkes olma zamanıdır" diye konuştu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.