Davutoğlu idam için son noktayı koydu!

Davutoğlu idam için son noktayı koydu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Özgecan cinayeti zanlılarına, indirim yapılmadan en ağır cezanın verileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ve Pakistan ziyareti öncesi açıklama yaptı. Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan cinayeti sonrası başlayan idam tartışmalarına değinen Davutoğlu, böyle bir suça ilişkin verilecek hiçbir cezanın karşılık olmayacağını ifade ederek, katil zanlıları için indirim yapılmadan, en ağır cezanın verileceğini söyledi.

Pakistan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Davutoğlu, "Çözüm Süreci" ile ilgili olarak, silahların gölgesinde bir çözümün samimiyetten uzak olacağını anlattı. Meclis'te görüşülecek "İç Güvenlik Paketi" ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Davutoğlu, muhalefetin bu konuda samimi olmadığını, paketle ilgili olarak hiçbir öneri getiremediklerini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak, mahkemenin kanunlar çerçevesinde en ağır cezanın verilebileceğini söyleyen Davutoğlu, nihayi kararın mahkemeye ait olduğunu ifade etti. Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Özgecan Arslan'ın katledilmesi ve onun çerçevesinde kadına yönelik şiddet konusunu kapsamlı şekilde ele aldık. Bu olay olur olmaz çok yakın takip altına alındı ve failler çok kısa süre içinde yakalanarak adalete teslim edildi. Adaletimizin de bu faillere en sert şekilde mukabelede bulunacağına inancımız tamdır. Çünkü ortada hiçbir insanlık vicdanının ve değerin kabul etmeyeceği vahşice, barbarca bir saldırı vardır. O gün sadece Özgecan değil, bütün bir insanlık vicdanı katledildi. Toplumumuzda gerçek anlamda bir dayanışma bilinci ortak bir infial uyandı. Bu da aslında kadına yönelik şiddet konusundaki bilinçlendirmede önemli bir aşamayı oluşturdu. Özgecan hunharca saldırı sonrasında hayatını kaybetmesiyle aslında belki de birçok kadının hayatını bağışlamış gibi oldu. Çünkü ortaya çıkan bu ortak bilinç eminim aşama aşama tüm toplumun her kesimine yayılacak yepyeni bir bilinçlenmeye vesile teşkil edecek.

İNTERNETHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum