Davutoğlu isyan etti! Bedelini biz ödüyoruz

Davutoğlu isyan etti! Bedelini biz ödüyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu W20 Türkiye konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Suriye'de yaşanan gelişmelerin bedelini komşularının ödediğini belirtti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 kapsamında yapılan W20 Kadın Girişimciliği Türkiye konferansında konuştu.

Davutoğlu, "Aileyi ilgilendiren en önemli kararları kadınlar verir, hayatın bir gerçeği bu. Peki neden dünyada da böyle olmasın? Neden kadınlar dünyada karar alıcı olmasın?" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Tarihin gerçek kahramanları kadınlardır, kadınlar bu yükü taşıyorlar. Kadınlar tarihin yön veren subjeleri olmalı, tarihin yön verenleri olmalı. Kadınlar merhametin sembolüdür. Biz kadınların merhametine atıfta bulunursak o zaman dünyada adil bir yapı olur.

"SURİYE VE IRAK'TA OLANLARIN BEDELİNİ BİZ ÖDÜYORUZ"

Suriye'de ve Irak'ta olanların bedelini, o ülkelerin komşuları olarak biz ödüyoruz. Kapsayıcılık geleceğin çok önemli bir kavramdır. Bütün insanlığın kapsanması, kadınlar ve erkekler, zenginler ve fakirler ve her türlü insan bu kapsayıcılığın içerisinde olmalıdır. BM sistemi içinde kapsayıcı bir çözüm olmak zorunda.

"TEK ERKEK KONUŞMACI KATILIMCI BENDİM"

Genel olarak her toplantıda belli konulara atıflarda bulunuyoruz ancak bu atıflar hakkında çalışmazsak bir amaca ulaşamayız. Geçtiğimiz yıl BM'de kadınların güçlendirilmesi ve hakkında bir konferansa katılmıştım ve tek erkek konuşmacı katılımcı bendim. Ben bunu da söyledim, tek ben olmamalıydım. Başka erkek konuşmacılar da olmalıydı.

"EKONOMİDE DE OMUZ OMUZA VERMELİYİZ"

Toplumun her yerinde kadınlar ve erkekler birlikte çalışmalıdır. Evde nasıl omuz omuza veriyorsak, ekonomide de bu şekilde olmalıdır. Kadınlarla eşit olan erkekler olarak şunu bilmeliyiz ki, toplumun her kademesinde omuz omuza çalışmalıyız.

"KADIN GİRİŞİMCİ ARTTI"

Türkiye'de kadın girişimciler yüzde 42 arttı. İşte biz bu nedenle ekonomik krizlerin etkilerinden kurtulabiliriyoruz, işte bu yüzden biz ekonomik krizden kurtuluyoruz, kadının eli değimiş oraya. Kadınların ekonomi katılımını kolaylaştıracak bir ekonomik sistem hazırlamalıyız.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum