Davutoğlu kadınlardan Ecevit adına özür diledi

Davutoğlu kadınlardan Ecevit adına özür diledi

Başbakan Davutoğlu, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in TBMM'de Merve Kavakçı'ya tavrından dolayı bütün kadınlardan özür diledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuştu. Başbakan çözüm süreci konusunda mesajlar verdi. Konuşmasına üniversite sınavlarına giren herkese başarılar dilerek başlayan Başbakan,"Bu denli muhteşem bir topluluğa hitap etmekten onur duyuyorum. Onur, şevkat ve estetik. Kadınlarımızın bu 3 kavramı yükselttiğine inanıyorum. Önce onur. Kadınlık onuru. İnsanlık onuru. Ak Parti siyasetinin temeli, insanlık onuruna sahip çıkmaktır. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye arasındaki en temel fark da budur" dedi.

"HALBUKİ O KADIN MİLLETVEKİLİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ TEMSİL EDİYORDU..."

Salondakilere dönerek "Biran gözünüzü kapatın ve Eski Türkiye'yi hatırlayın" diyen Davutoğlu isim vermeden Merve Kavakçı olayını hatırlatıp şunları söyledi:

"Hani Milli İradeyle TBMM'ye girmiş olan başörtülü bir hanıma, 'bu kadına haddini bildirin' diyen Eski Türkiye'yi hatırlayın. Allah rahmet eylesin. Biz yine rahmet dileriz, kadınlık onuruyla oynanmış bir kardeşimize, bütün erkekleri tahrik ederek, 'bu kadının haddini bildirin' demişti. Kürsünün önüne erkekler dizilmişti. Sanki Çanakkale geçilmez demek için. Halbuki o kadın milletvekili Çanakkale şehitlerini temsil ediyordu. Milli İradeyi temsil ediyordu. bugün kadınlarımız onurla TBMM'ye giriyorsa. Bu AKP'nin kadınlara duyduğu saygının eseridir. O zaman bugün Aydın kesilenler, ' bugün kadınlık onuru' diyenler, sus pus köşelerinde oturmuşlardı. Bir kadro vardı ki bunu hiç unutmadı. Bu aşkla ve bu sevdayla yola çıktı. Eski Türkiye'nin bütün kalıntılarını ayaklar altına aldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.