Davutoğlu'ndan Başkanlık Sistemi açıklaması

Davutoğlu'ndan Başkanlık Sistemi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok tartışılan Başkanlık sistemine ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu' Kanal7 ve Ülke TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, Başkanlık sistemiyle ilgili ilk kez açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’de başkanlık sistemi 10 yıllardır gündemde. Bu konuya ilk olarak ilkesel olarak ele almak gerekiyor. Son tartışma doğru görmüyorum. Yani hepimizin öncelikle Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir kararı olayı kişiselleştirmeden, bir karşılık içine girmeden tartışmalıyız. Bu karar ne olursa olsun bu ülkenin kararı olacak. Başkanlık sistemiyle ilgili otoriter bir sisteme geçilecek deniyor. Delilin nerede?"

Türkiye’deki parlamenter sistem çok iyi işliyordu da bir gün Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ya da AK Parti Türkiye’de çok iyi işleyen bir sistemi alarak değiştirmek istedi.

ÖNEMLİ OLAN SİYASİ ZİHNİYET
"Demokrasi parlamenter sistemle de başkanlık sistemiyle de uygulanır. Otoriter eylemler parlamenter sistemde de ortaya çıkabilir başkanlık sisteminde de ortaya çıkabilir. Önemli olan siyasi zihniyet."

Sistemi tartışırken önce bir kaç şey sormamız lazım, bu kişisel bir mevzu değildir. Sistem bir kere kurduğunuz da 50 yıl 100 yıl sürmesi gerekir. Mesele, öyle bir sistem kuralım ki bu sistem hem ülkenin ihtiyaçlarına cevap versin hem de temel siyaseti kültürü yansıtsın.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.