Davutoğlu'ndan Diyarbakır açıklaması

Davutoğlu'ndan Diyarbakır açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki HDP mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili Kilis'te açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik saldırıyı lanetledi! Saldırıyla ilgili henüz soruşturmanın tamamlanmadığını söyleyen Davutoğlu, yaralılarla ilgili olarak gerekli talimatı verdiğini, konunun ise hem Valilik tarafından hem de İçişleri Bakanlığı tarafından araştırıldığını kaydetti. Davutoğlu, yaşanan olayın ise Türkiye'nin istikrarına yönelik darbe girişimi olarak nitelendirdi.

Ahmet Davutoğlu, Kilis'te partililere seslendi. Akşam saatleri olmasına rağmen kalabalığın heyecanını paylaştığını ifade eden Davutoğlu, 7 Haziran'da sadece 4 yılın değil Türkiye'nin 100 yılının oylanacağını ifade etti. Esed rejiminden kaçan Suriyelilere kuçak açan sahabiler diyarı Kilis'in diğer şehirler gibi Ensar şehirler arasında yer aldığını söyleyen Davutoğlu, Kilis'in bu fedekarlığının hiçbir zaman unutulmayacağını, Kilis halkının ise insanlık tarihine adını yazdırdığını söyledi. 

"ALLAH BİZDEN YANADIR"

Konuşmasında Halep'in, Kilis'in kardeşi olduğunu Kilis'e sadece 78 milyon değil ecdadın da teşekkür borçlu olduğunu söyledi. Kilisliler'in bu süreçte destan yazdığını da söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu;

"Bu destanı sizler yazdınız. Allah bizden yanadır, millet bizden yanadır, Kilis bizden yanadır. İnşallah onurlu bir gelecek için 2-0 yapacak mıyız? Sizler düşman istilasına karşı nasıl dik durduysanız, şimdi de Kilis tüm tuzaklara karşı dimdik durdu.

"TÜM PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNDUM"

Onun için Erzurum'da yola çıktığımızda bütün partilere çağrıda bulundum. Hep beraber teröre karşı duralım ve barış içinde gidelim. Maalesef bu çağrılar bir çok kez karşılıksız kaldı. HDP'nin Adana ve Mersin'de binalarına yapılan saldırıları sert bir dille eleştirdik. Biz hiçbir zaman şiddet kültürünün yerleşmesine müsaade etmeyeceğiz.

"LANETLİYORUZ..." 

Diyarbakır'da HDP mitingi esnası konusunda da haber alır almaz gerekli talimatları verdim. Bu işin sorumlularını, olay kaza mı değil mi araştırılıyor. Seçimlere yönelik provokasyon ihtimali üzerinde duruyoruz. Kim yaparsa yapsın, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın hepsini lanetliyoruz, karşı net bir tavır sergiliyoruz.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK" 

Yaralı vatandaşlarımızla ilgili sağlık tedbirleri alındı. Kim nerede yaparsa yapsın şiddetkin karşısında olduk. 48 saat kala yapılan bir saldırı, Türkiye'nin istikrarına yönelik provokasyondur. Diyarbakırlı vatandaşlarıma sesleniyorum. İstismarlara karşı dimdik durun. İnşallan tüm partiler eşit şartlarda seçimlere girecek ve sadece milletin dediği olacak."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.