Demirtaş: Onları doğduklarına pişman edin

Demirtaş: Onları doğduklarına pişman edin

Selahattin Demirtaş, HDP binasına saldıranların fakir fukaralar olduğunu ve karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin il binasında milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, HDP binasına saldırı yapanların tek tek hesap vereceklerini belirtti.

SALDIRANLARIN HEPSİ FAKİR FUKARALAR

Parti binalarına saldıranların cebinde dolmuş parası dahi olmadığını söyleyen Demirtaş, "Tahrikler sürecek, öyle gözüküyor sakın prim vermeyin. Biri sizin evinizi yakmaya geliyorsa ona karşı kendinizi savunmanız kanuna göre de haktır. Yazık size kendinizi harcatmayın. Arkanızda hükümet filan yok sizi harcayacaklar yazık size. Ama gideriz 20 yıl yatarız, AKP için yaparız diyorsanız yapın. Parti binalarımız kurban olsun ama hepiniz bunun hesabını vereceksiniz. Parti binamızı dün yakanların cebinde dolmuş parası yok, hepsi fakir fukaralar. Onlar için üzülüyoruz" diye konuştu.

“ONLARI ANASINDAN DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİN”

Eylemlerde saldırılara karşı sağduyu çağrısı yapmayarak misliyle karşılık verin çağrısında bulunan Demirtaş, "Size evinizi, işyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık vermeniz hakkınızdır, onları anasından doğduğuna pişman edin. Halkımız her yerde ama kimseye saldırmadan kendini korumakla yasalarla meşrudur. Heryerde bunu yapmalıdır. Orantılı bir şekilde herkes meşru müdafaasını yapmalıdır. Parti teşkilatlarımız zararı onarılacaktır, çalışmanıza devam edeceksiniz. HDP bugün Türkiye’nin batısında oy almak için değil, hep beraber yaşamak için parti tabelamızı asıyoruz, onlar sıradan bir tabela değildir, kardeşliğin tabelasıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum