Devlet Bahçeli : Erdoğan istifa etsin ve...

Devlet Bahçeli : Erdoğan istifa etsin ve...

MHP Lideri Devlet Bahçeli seçimin kaybedeni olarak Erdoğan'ı gösterdi ve istifa etmesini istedi. Bahçeli Erdoğan'ın Saray'ı boşaltmasını söyleyip yeni adres gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimde kaybedenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan çıkmasını da istedi. 

Seçim sonuçlarından sonra Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Devlet Bahçeli, Erdoğan istifa etmeli söylemini şu sözlerle ortaya koydu;

-"Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım.Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı var. Bu bulvarın Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu temizleme aracıyla süpürülmesinde yarar var. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı anlamlıdır. Cumhuriyet’in tüm kazanımlarıdır. Onun üzerindeki tüm tahribatların temizlenmesi lazım. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı bir sözcüktür; ama 92 yıllık bir derinliktir. Bu derinliği kirletenlerin temizlemesi lazım.

KOALİSYONU AK PARTİ İLE HDP KURSUN

Sayın Erdoğan başta olmak üzere, AKP’nin tüm yöneticileri, aydın grupları Çözüm Süreci’ne ağırlık verdiler ve PKK’nın siyasallaşması konusunda aşırı gayretleri oldu. Dolmabahçe Sarayı’nda kabul edilen 10 madde, AKP ve HDP’nin kurabilecekleri bir koalisyonun ana çatısını oluşturabilir. O zaman ilk akla gelen AKP ile HDP’nin bir koalisyonudur.

-Kapınıza geldiklerinde ne diyeceksiniz?

-Aynen size anlattıklarımı onlara da anlatacağım. ‘Serok Ahmet’ geldiğinde de farklı bir cümle bulamayacaksınız. Şimdiden Serok Ahmet ile görüşmenin özetini anlatıyorum.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN VAZGEÇİLİRSE AK PARTİ İLE KOALİSYON OLUR MU?
-Siyasette kapris olmaz. Normalleşmiş bir siyasi ortam, normalleşmiş bir siyasi parti, normalleşmiş bir cumhurbaşkanı ortaya çıktıktan sonra oturulur konuşulur. MHP de ‘Şu şu şartlarda destek olur’ diyebilir. O aşama yok şimdi. Bütün bunların hepsinde bir çıkmaza girildiğinde, başvuracağınız tek yer millet iradesidir. Bu da seçim demektir.

ERDOĞAN BU ŞARTLARDA İSTİFA ETMELİ

-Cumhurbaşkanı’nın erken seçime yatkın olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Zaten kendisinin şu şartlar altında istifa etmesi lazım. Cumhurbaşkanı seçiminin yenilenmesinden başlar demokratik açılım. Seçimin kaybedeni Erdoğan’dır. Gecenin bir yarısı getirilen torba yasalarla, bir sürü soygun olayları var. Bunların not defterini açmak isteriz.

MHP-CHP KOALİSYONU OLUR MU?
CHP, AKP’siz HDP’siz bir hükümet olmayı sadece MHP ile gerçekleştirmek istiyorsa 132 + 80 = 212. 212 ile Türkiye’nin bu kadar sorunlarının olduğu bir dönemde çok cılız bir hükümet olur. Hele hele Oslo süreci halen devam ederse, AKP ile HDP’nin oyuncağı olan bir CHP’yi düşünmek dahi istemiyorum.

MERAL AKŞENER'İ SIK KULLANIRSANIZ...
Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun. 80 milletvekilimiz var, her şeyde Meral Akşener. Bu o zaman başka bir şey var burda demektir. Onun için bir Meclis açılsın.

ERDOĞAN SARAYDAN ÇIKSIN VE...
Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım. Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı var. Bu bulvarın Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu temizleme aracıyla süpürülmesinde yarar var. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı anlamlıdır. Cumhuriyet’in tüm kazanımlarıdır. Onun üzerindeki tüm tahribatların temizlenmesi lazım. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı bir sözcüktür; ama 92 yıllık bir derinliktir. Bu derinliği kirletenlerin temizlemesi lazım.

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.